ABD ve İsrail'den Abdulmehdi'ye Haşdi Şabi Baskısı

Per, 05/09/2019 - 12:04

Irak El Fetih koalisyonu, Amerika ve Siyonist Rejimin Haşdi Şabi'ye (Irak Halk Gönüllüleri) kurduğu komplolar konusunda uyarıda bulundu.

Welayet News - Qodsna'nın El Malume haber ajansından naklettiği haberine göre, El Fetih koalisyonu temsilcisi Abdulemir El Meyahi şunları belirtti: Irak semaları Haşdi Şabi ve güvenlik güçlerine saldırı, Irak hâkimiyetine zarar verme ve hava sahasının güvenliğini bozma alanı değildir.

El Meyahi ayrıca açıklamalarına şunları da ekledi: Irak hükümeti her türlü dış tehlikeyle mücadele ve Amerika ile Siyonizmin Haşdi Şabi konusundaki baskılarına boyun eğmemek için hava savunması sistemlerini güçlendirmelidir. Amerika ve İsrail Rejimi Irak başbakanı Adil Abdulmehdi'ye Haşdi Şabi'nin faaliyetlerine son vermesi ve hükümetten uzaklaşması konusunda baskı yapıyor.

Bu Iraklı temsilci şu hususu da dile getirdi: Washington ve İsrail hayal kuruyor ve Haşdi Şabi'nin varlığına son verebileceklerini düşünüyorlar, zira onlar Haşdi Şabi'nin gücünü, hükümet ve milletin ona bağlılığını bilmiyorlar.

 

kudusgunu.com



Yeni yorum ekle