Suudi Arabistan en tehlikeli terör örgütlerinin oluşumu ile 11 Eylül vakaası gibi terör olaylarındaki rolünü örtbas edemez

Sa, 20/03/2018 - 14:05

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Suudi Veliahd Prens Muhammed bin Selman'ın ABD'li NBC kanalına verdiğ bir röportajda dile getirdiği mesnetsiz sözlerine tepki gösterdi.

Welayet News - İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Suudi Veliahd Prens Muhammed bin Selman'ın ABD'li NBC kanalına verdiğ bir röportajda dile getirdiği mesnetsiz sözlerine tepki göstererek, "Bin Selman'ın El Kaide liderlerinin İranda olduğuna dair ileri sürdüğü iddialar, büyük bir yalandan ibaret. Bu Suudi yetkili böylesi yalan dolan iddialar vasıtasıyla Suudi Arabistan yönetiminin çağdaş tarihin en tehlikeli terör örgütlerinin oluşumu ile 11 Eylül vakaası gibi terör olaylarındaki rolünü örtbas edemez" ifadelerinde bulundu.
Kasımi sözlerini şöyle sürdürdü: ABD ziyaretinde bulunan Bin Selman ise saltanata yükselme yönünde en kötü şekilde her çeşit aracı kullanmaya çalışıyor; görünüşe göre, Arabistan halkına ait yüz milyarlarca doların Amerikan silah fabrikalarına takdim etmeleri yaterli kalmayınca bu yönetimin teröre verdiği destekler konusundaki ispatlanmış sabıkası da silinmeli.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü konuşmalarına şunları da ekledi: Terör örgütü El Kaide'nin Suudi istihbarat sistemi tarafından inşa edilmesi artık saklı tutulabilecek bir konu değil; ABD'nin 11 Eylül saldırılarına yönelik yayınladığı bir rapor ise günümüzde Suudi Arabistan'da iktidarın farklı katmanlarında görev yapan birçok kişinin bu olayda parmağı olduğunu göstermektedir.

 



Yeni yorum ekle