AB: İran'a karşı yeni yaptırımlar söz konusu değil

Pt, 19/03/2018 - 15:48

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Mogherini, bugün nükleer anlaşmaya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Welayet News - AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, bugün nükleer anlaşmayı değerlendirdi.

Mogherini, “Avrup Birliği, ABD'yi nükleer anlaşmada tutmak için İran'a karşı yeni yaptırımlar uygulayacak” şeklinde yayınlanan haberlere tepki göstererek, İran’a yönelik yeni yaptırımların AB’nin gündeminde olmadığını söyledi.

Bu yönde Mogherini, “Geçitiğimiz Cuma günü (Viyana’da) Nükleer Anlaşma Ortak Komisyon oturumunu düzenledik. Bu oturumun verimli sonuçlarıyla ilgili AB bakanlarına bilgi vereceğim” dedi.

Federica Mogherini, İran’a yönelik yeni yaptırımların uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin sorulan bir soruya, “AB'de İran'a karşı daha fazla yaptırımların uygulanmasıyla ilgili hiçbir teklif yok. Günümüzün odak noktası mevcut nükleer anlaşmanın devam ettilirmesidir” yanıtını verdi.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi, sözlerini şöyle tamamladı: Cuma günü üç Avrupa ülkesi (Almanya, İngiltere ve Fransa), Rusya, Çin ve ABD ile birlikte İran, nükleer anlaşmayı değerlendirdi ve herkes anlaşmanın tam olarak uygulanmasına karar verdi.

 



Yeni yorum ekle