Netanyahu DAEŞ ile de müttefik olabilir!

Pt, 01/07/2019 - 15:24

Siyonist bir gazeteci, Başbakan Netanyahu’nun politikalarını eleştirerek, Netanyahu’nun rüşvet, dolandırıcılık ve emanete ihanet suçlarından dolayı yargı takibinden ve yargılanmaktan kendini kurtarmak için hatta DAEŞ ile de müteffik olacağını söyledi.

Welayet News - El Alem’in bildirdiğine göre, Netanyahu ve eşine yönelik sert eleştirileriyle maruf Siyonist gazeteci Ben Caspit, Siyonist hükümetin kurulma sürecine değinerek, Netanyahu’nun işin başında, kendi tutumlarından geri adım atmaları ve hükümetin kurulması için dini partilere ve (bir nomarılı rakibi) Avigdor Lieberman’ın partisine gittiğini ancak amacına ulaşmadığını belirtti.

Ben Caspit, sözlerinin devamında, “Netanyahu, gayretleri işe yaramayınca bu sefer daha sert olan rakibi Benny Gantz’e baş vurdu ve başbakanlık süresini paylaşma (iki yıl Netanyahu ve iki yıl Gantz) önerisini yaparak siyasi açmazdan çıkabileceğini sanıyordu ama Gantz’in muhaletiyle karşılaştı. Netanyahu hedeflerine ulaşma konusunda umutsuzluğa kapıldıktan sonra Knesset’in (Siyonist rejim partlemantosu) Arap partilerini ikna etmeyi denedi ama kapalı kapıya çarptı” dedi.

Siyonist gazeteci, Netanyahu için, “Şundan eminin ki eğer DAEŞ’in parlemantomuzda bir temsilcisi olsaydı Netanyahu belki de hükümeti kurmak için onlarla görüşme yapardı. Ancak Netanyahu parlemantoda DAEŞ’çilerin olmayışı nedeniyle onlardan daha kötüsü yani aşırı tutumlarıyla tanınan Ayelet Şaked’in partisine yönelecektir” ifadelerini kullandı.

Netanyahu milletvekillerin dokunulmazlık yasasını ıslah etme çabası veriyor, çünkü şu anki yasaya göre Knesset (parlemanto) milletvekillerinin yargı karşısında dokunulmazlıkları bulunmuyor.

Netanyahu son aylarda rüşvet, dolandırıcılık ve emanete ihanetle suçlanmış bulunuyor ve bu ise Netanyahu’nun siyasi hayatını çok ciddi bir şekilde tehlikeye atabilir.  

Welayet News



Yeni yorum ekle