Bin Selman'ın Üst Düzey Kişilere İşkence İddiasında Yeni Gelişme

Çar, 14/03/2018 - 10:21

New York Times gazetesi, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'ın prens ve üst düzey kişilere yönelik yaptığı tutuklamalara dair yeni bir rapor yayınladı.

Welayet News - Gazetenin rapor haberine göre, tutuklananların götürüldüğü Riyad'daki  Ritz-Carlton Otelde tutuklulara ciddi işkenceler yapıldı. İşkenceye maruz kalan bazı isimlerin ise hayatlarını kaybettiği belirtildi.  Raporda tutukluların akrabalarının görüşlerine de yer verildi.

İsmini vermeyen tutuklu akrabası, Ritz-Carlton Otelde ciddi işkencelerin yapıldığını söyledi. Tutuklu akrabası, sorgu için Muhammed Bin Selman tarafından görevlendirilen kişilerin, tutuklulardan servetlerini fona devretmesini talep ettiğini, kabul etmeyenlere işkence edildiğini belirtti.

Tutuklulardan 17 kişinin ise ağır işkence gördüğü de raporda yer aldı. İşkence gören 17 kişinin  tedaviye ihtiyacı olduğu halde tedavi edilmediği belirtildi.

Haberde, iki Batılı devletin Ritz-Carlton otelde yaşanan işkenceleri belgelediği vurgulanıyor.  New York Gazetesi rapor haberinde, Suudi Arabistan Ordusunda General Ali El Kahtani'ye geniş bir yer ayırdı. Haberde, General  Ali El Kahtani'nin boynunun kırılarak öldürüldüğü ifade edildi.

Görgü tanıkları, Ali El Kahtani'nin boynunun kırılarak öldürüldüğü, öldürülmeden önce ise günlerce yapılan işkenceden dolayı vücudunun paramparça olduğunu aktardı.

 Gazete, Suudi Arabistan Ulusal Muhafız Ordusunda görevli General  Ali El Kahtani'nin zengin biri olmadığını, yolsuzluk operasyonunda tutuklanmasının operasyon hakkında şüpheleri artırdığını vurguladı.

Gazete haberinde, General Ali El Kahtani'nin tutuklanmasının sebebinin Eski Kral Abdullah'ın oğlu ve Riyad Eski Valisi Prens Türki Bin Abdullah'ın yardımcısı olmasındna kaynaklandığını belirtti.

Muhammed Bin Selman; General El Kahtani'den, Prens Türki Bin Abdullah'la ilgili bilgileri öğrenmek için tutukladığı ifade ediliyor. Muhammed Bin Selman ve babası Kral Selman Kral Abdullah ve ailesini kendilerine muhalif olarak görüyor.  General El Kahtani, işkence sonrası Ritz otel yakınlarında bir hastahaneye götürüldü, sonra otele geri getirildi. Kısa bir zaman sonra ise Generalin askeri bir hastahanede öldüğü duyuruldu.

General Kahtani'nin ailesi ve Kral Abdullah'ın ailesi Muhammed Bin Selman'ın misillemesinden çekindikleri için generalin nasıl öldüğüne dair bir açıklama yapmadı.

 



Yeni yorum ekle