Hazreti Fatima tüz Zehra(a.s)’ın Doğum Günü Hollandada Kutlandı

Pa, 11/03/2018 - 10:08

Welayet News - Hazreti Muhammed Mustafa(s.a.a)’in kızı hazreti Fatima tüz Zehra(s.a)’nın vilayeti ve Dünya Müslüman Kadınlar Günü münasebetiyle Den Haag Kur’an ve Ehli Beyt merkezi bir Konferans düzenledi. Yüzlerce Ehli Beyt dostununun katıldığı konferans Kur’ani Kerim tilavetiyle başladı. Şiir okumlarla, İmam Hameanei’nin Hazreti Zehra hakkındaki konuşması sinevizyonla sunulmayla ve tiyatro gösterimleriyle kutlanan toplantıda Sakaleyn Merkezinden Hatice Çakmak hanımefendi, El Mustafa üniversitesinden katılan Hüccetülislam Ali Alizadeh ve Kur’an ve Ehli Beyt merkezi başkanı ve banisi mühterem Muhammed Avci hoca konuşma yaptılar.

Hüccetülislam Alizadeh Hazreti Fatima Zehra’nın seçkin özelliklerini konuşmasında ele alarak günümüz mümin kadınlardan hayatlarında hazreti Zehra’yı örnek almaları gerektiğinin altını çizdi.

Muhammed Avci hoca ise islamda kadın ve anne makamlarını değerlendirerek Annelik vazifesinin manevi değerini Hazreti Zehra örneğinde açıklayıp hazreti örnek alan mümin kadınları ve anneleri kutladı.

Toplantı farklı etkinliklerde faal olan kızlara verilen hediyeler ve gelen hanımlara verilen güllerle son buldu.

Welayet News



Yeni yorum ekle