Katar’dan krizi sonlandırma şartı

Cu, 09/03/2018 - 09:38

Katar Savunma Bakanı, Doha’nın Suudi Arabistan liderliğindeki Katar karşıtı koalisyonla ilişkilerinin yeniden başlaması için şart koydu.

Welayet News - Halit Bin Muhammed el-Atiyye, Perşembe günü El Cezire haber kanalına yaptığı açıklamda, Katar’ı kuşatma altına alan dört ülkeyle yaşanan son krizin çözümü için bu ülkelerin Doha’nın şartlarını kabul edip uygulaması gerektiğini söyledi.

El Atiyye, “İlk adım olarak, Arabistan, BAE, Mısır ve Bahreyn’nin Katar Resmi Haber Ajansının (QNA) sitesini hackledikleri için özür dilemeleri gerekir” dedi.

Geçen Mayıs ayında Katar Resmi Haber Ajansı, Katar Emiri Tamim Bin Hamed Al-i Sani’nin dilinden, Arabistan ve bu ülkenin politikalarını hedef alan bazı açıklamalar yayımlamıştı.

Ülkesinin krizi sonlandırmak için hazır olduğunu diyen Katar Savunma Bakanı Halid El Atiyye,   “Ancak öncelikle ablukacı ülkelerin özür diliyerek aklukayı sonlandırması ve akabinde de müzakere için Kuveyt’e gelmeleri gerektiğini” vurguladı.

Arabistan liderliğindeki Katar karşıtı koalisyon, Doha’yı terörizmi desteklemekle suçlayarak bu ülkeye karşı ekonomik yaptırımlar uygulamıştı.

Welayet News



Yeni yorum ekle