Almanya Irak'daki askeri varlığını Erbil'den Bağdat'a doğru genişletiyor

Sa, 06/03/2018 - 14:36

Alman ordusu, Irak'taki askeri varlığını Bağdat'a doğru genişletme karar aldı.

Welayet News - 2014 yılından beri Irak Federal Kürdistan Bölgesel Yöntimine (IFKBY) bağlı peşmerge güçlerini eğitmekle görevlendirlien Alman ordusu, 30 Haziran'da bitecek bu misyonunu Bağdat'a doğru genişletme karar aldı.

Almanya Şansölyesi Angela Merkel liderliğinde kurulmakta olan yeni koalisyon hükümetinin üzerinde mutabık kaldığı Alman ordusunun Irak misyonu, Çarşamba günü imzalanacak yeni tezkere ile yürürlüğe gireceği açıklandı.

Süddeutsche Zeitung'un aktardığına göre, Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen ile Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in üzerinde uzlaşmaya vardıkları yeni planda, Alman ordusu Erbil'den sonra Bağdat'da da etkin bir işlev üstlenecek.

''Alman ordusunun Kuzey Irak’taki misyonu başarılıydı, IŞİD bölgeden uzaklaştırıldı. Fakat Irak’ın diğer bölgelerinde aynı tehlike devam ediyor'' denilen yeni tezkerede, Alman askerlerinin 800 kişide sınırlı tutulacağı da keydediliyor.

2014'deki tezkerede Alman ordusunun asker sayısı 1250 olarak belirlenmiş olmasına karşın, yeni tezkerede üst sınırın 800 asker olarak belirlenmesinde Alman ordusuna ait fırkateyne gereksinim duyulmaması olarak açıklandı.



Yeni yorum ekle