Independent: Demirtaş 5 yaşındayken mi PKK'yi kurdu?

Cu, 02/03/2018 - 13:01

Independent'ta çıkan bir yazıda, "Demirtaş'a yönelik suçlamalar arasında PKK'yi kurmak da yer alıyor. Fakat PKK, Demirtaş sadece beş yaşındayken kuruldu" ifadelerine yer verildi.

Welayet News - İngiltere'nin yayınlarından The Independent'ta tutuklu olan HDP'nin eski genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın son davasıyla ilgili bir yazı yayınlandı. İnsan hakları avukatı Stephen Knight imzasıyla yayınlanan yazıda, “Hakkındaki suçlamalar arasında PKK’yi kurmak da bulunuyor. Fakat PKK, Demirtaş sadece beş yaşındayken kuruldu. Aleyhindeki kanıtlar ise kamuoyu önünde yaptığı konuşmalara, medyaya verdiği röportajlara ve hatta Newroz kutlamalarına katılmasına dayandırılıyor” ifadelerine yer verildi.

Demirtaş hakkında 142 yıl hapis cezası istendiğine dikkat çeken Knight, şu gözlemleri paylaştı: “Demirtaş’ın savunma ekibi mahkemede, müvekkillerinin mevcut ortamda hukuki değil, siyasi bir yargılamayla karşı karşıya olduğunu bildiklerini söyledi. Demirtaş kendisi adına iki gün boyunca konuştu; hakkındaki suçlamaların absürt olduğuna dikkat çekip davanın siyasi içeriğini ortaya döktü. Avukatları da kendisinin hâlâ dokunulmazlığı olduğunu ve bu nedenle, dokunulmazlığı kaldırılmadan yasal bir şekilde hakkında dava açılamayacağına dikkat çekti. Fakat savunma, sistemin sorunlu olduğunu kabul ediyor ve suçlamaların zayıflığına rağmen, yargıçların Erdoğan’ın isteklerini yerine getirmemesi halinde karşı karşıya kalacağı tehditler nedeniyle bir ceza çıkmasına kesin gözüyle bakıyor.”



Yeni yorum ekle