Almanya: Suriye'deki ateşkes Afrin'i de kapsıyor

Çar, 28/02/2018 - 21:23

ABD'den sonra Almanya da Suriye'de ilan adilen 30 günlük ateşkesin Afrin'i kapsadığını açıkladı. Almanya Dışişleri Bakanlığı, bu görüşünü Türkiye'ye ilettiğini bildirdi.

Welayet News - Hafta sonu toplanan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 15 üyesinin tamamı oybirliği ile Suriye'de insani amaçlarla ateşkes ilan edilmesi konusunda karar aldı. 20 Ocak'tan bu yana operasyon yapılan ve bağıımsız kaynaklara göre yüzlerce sivilin hayatını kaybettiğini bildirdiği Afrin'in de ateşkes kapsamında olduğu daha ilk günden dile getirildi. Bu konuda çok sayıda açıklama yapıldı. Ancak Türkiye'nin ateşkes kararına uyduğuna dair bir işaret görülmüyor. 

En son ABD Dışişleri Sözcüsü Türkiye'ye BM kararını iyi okuması tavsiyesinde bulunmuştu. Bugün de benzer bir uyarı Almanya'dan geldi.

Deutsche Welle Türkçe'nin bildirdiğine göre, Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin aldığı ateşkes kararının Afrin'i de kapsadığını açıkladı. Sözcü, "BM Güvenlik Konseyi'nin kararı Suriye'nin bütününden bahsediyor ve Suriye'nin tamamı için 30 günlük bir ateşkes çağrısında bulunuyor" dedi.

ALMANYA'NIN GÖRÜŞÜ TÜRKİYE'YE İLETİLDİ

Bu kararın "bütün taraflar" için geçerli olduğunu ifade eden sözcü, Almanya Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Walter Lindner'in Türkiye'nin Berlin'deki büyükelçisi ile konuyu görüşerek Türk tarafına "BM kararı ile ilgili Almanya'nın görüşünü ilettiğini" belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanlığı'ndan pazartesi günü yapılan açıklamada da  Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda görüşen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un BM kararının Afrin'i de kapsadığını belirttiği ifade edilmişti.



Yeni yorum ekle