Afrin’e gitmemek için firar etti: Herkes vicdanının sesini dinlesin

Çar, 28/02/2018 - 21:21

Efrin operasyonuna gönderilmek istenen Ahmet Alcan, sevkiyattan 3 gün önce askerlik yaptığı Silopi'deki karakoldan firar etti. Birçok arkadaşının Efrin’e zorla gönderildiğini anlatan Alcan, tüm askerlere vicdanlarının sesini dinleyip barış için silah bırakmaları çağrısında bulundu.

Welayet News - Şırnak’ın Silopi ilçesi Ovaköy köyü Dolan Karakolu’nda zorunlu askerlik yapan Adıyamanlı Ahmet Alcan, Efrin operasyonuna katılmamak için birliğinden firar etti. Komutanlarının 18 Şubat’ta, karakolda bulunan bazı askerlerin, operasyona destek için Efrin’e gönderilme talimatı verdiğini kaydeden Alcan, bu talimat üzerine sevkiyata 3 gün kala birliğinden kaçtığını ifade etti. Efrin operasyonun doğru olmadığını söyleyen Alcan, insan öldürmeye karşı olduğu için operasyona katılmak istemediğini dile getirdi. 

 ‘ER OLAN ARKADAŞLARIM ŞUAN EFRİN’DE’

Operasyonun başladığı ilk günlerde Dolan Karakolu bünyesindeki Siyahkaya ve Ilıcalar köyünden çok sayıda askerin Efrin’e gönderildiğini anlatan Alcan, “Benimle birlikte askere alınıp Hakkâri ile Hatay’da er olan 2 arkadaşım şu an Efrin operasyonuna götürülmüş. Görev yaptığım taburdan normal erler de gönderilecekken ben kaçtım. Oradaki askerler gitmek istemiyor. Ancak zorla götürecekler” dedi.

 ‘FİRAR ETMEK İSTEYEN ÇOK KİŞİ VAR’

15 Kasım 2017’de zorla askere alındığını belirten Alcan, Dolan Karakolu’nda kaldığı 3 ay boyunca sürekli hakaret ve baskıya maruz kaldığını belirtti. Kürtçe konuştukları için komutanlar tarafından darp edildiklerini kaydeden Alcan, birçok askerin korku yüzünden firar etmediğini vurguladı. Firar etmek isteyen bir arkadaşının üzerine uzman çavuş Ramazan tarafından ateş açıldığını ifade eden Alcan, “Kurşunlar arkadaşıma isabet etmedi. Kurşunlardan kıl payı kurtulan o arkadaşımı komutanlar darp etti” iddiasında bulundu.

 ‘BİZ SİLAHI REDDEDERSEK SAVAŞLAR BİTER’

Alcan, Efrin operasyonu ile birlikte birçok şeyin değiştiğine işaret ederek, “Artık hiç bir asker izin alamıyor. Hastaneye bile göndermiyorlar” dedi. Kendisinin savaş karşıtı olduğuna değinen Alcan, şunları söyledi: “Ben vicdanımın sesini dinledim. Tüm gençlerin vicdani retlerini kullanmaları çağrısında bulunuyorum. Barışın sağlanması için herkesin elindeki silahları bırakması lazım. Şayet biz askerliğe gitmeyip savaşı reddedersek Ortadoğu’ya barış gelir.”

 

MA



Yeni yorum ekle