AB'den 'tüm Suriye' için ateşkes çağrısı

Çar, 28/02/2018 - 21:06

AB'den Rusya, Türkiye ve İran'a Suriye mektubu... Avrupa Komisyonu'nun Dış Politikadan Sorumlu Üyesi Federica Mogherini, mektupta 'tüm Suriye'de insani ateşkes' çağrısı yaptı.

Welayet News - AB Dış Politika Şefi Federica Mogherini, Astana sürecinin garantörleri olarak Rusya, İran ve Türkiye’nin dışişleri bakanlarına bir mektup gönderdi. Mogherini 26 Şubat tarihli mektupta, Suriye için BM tarafından yapılan ateşkes çağrısının hayata geçirilmesini istedi. Mektupta, hem Şam’ın Doğu Guta mahallesinde hem de tüm Suriye’de 30 günlük ateşkes çağrısının yer aldığı belirtildi.

Reuters ajansı, bir kopyasını elde ettiği mektuptaki ifadeleri şöyle aktardı:

Mogherini, Rusya, İran ve Türkiye’nin dışişleri bakanlarından Doğu Guta’da ateşkes sağlanmasını ve kuşatma altındaki bölgelere yardımların ulaşmasını sağlamalarını istedi;

Bu üç ülkeye ‘Suriye’nin tamamında, en az 30 gün boyunca savaşa hakiki bir insani ara verilmesi’ çağrısı yapıldı;

Mogherini Rusya, Türkiye ve İran’ı, ‘savaşın durması, Suriye halkının korunması, acil insani erişimin ve tıbbi tahliyelerin hayata geçirilmesi için tüm gerekli adımları atmaya’ çağırdı;

AB Dış Politika Şefi, ateşkesin BM liderliğindeki barış görüşmelerinde ilerleme kaydedilmesine bir olanak tanıyacağını belirtti.



Yeni yorum ekle