HDP milletvekili Selma Irmak'ın 2.5 yıllık hapis cezası onandı

Çar, 28/02/2018 - 21:01

HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak'a verilen 2.5 yıllık hapis cezası onandı. Irmak'ın milletvekilliğinin düşürülmesi gündeme gelebilir.

Welayet News - Tutuklu bulunan HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak’a verilen 2.5 yıl hapis cezasını Antep Bölge Adliye Mahkemesi onadı. Ceza kesinleştiği için Irmak’ın milletvekilliğinin düşürülmesi gündeme gelebilecek.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Eş Genel Başkanları ve milletvekillerine yönelik 4 Kasım 2016’da birçok ilde yapılan eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, Hakkari’de tutuklanmıştı. Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı, Irmak hakkında 2015 ve 2016 yıllarında Diyarbakır, Hakkari ve Şırnak’ta katıldığı miting, basın açıklaması ve televizyon programlarında yaptığı konuşmalar nedeniyle iddianame hazırlamıştı. Mahkeme iddianameyi kabul edince Irmak hakkında “Suçu ve suçluyu övmek”, “Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme yönetme bunların hareketlerine katılma”, “Örgüt üyesi olma” ve 18 kez “Örgüt propagandası” yapmak suçlamalarıyla 105 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlamıştı.



Yeni yorum ekle