ABD Hezimetlerinden Ders Almalı

Sa, 15/01/2019 - 10:39

İran sözcüsü Behram Kasımi, İran’ın komşularıyla barışçıl yaşama ve stratejik işbirliği politikasının güçlü bir şekilde devam edeceğini belirterek, Amerika’nın bölgedeki sürekli hezimetlerinden ders alması gerektiğini söyledi.

Welayet News - ABD Dışişleri Bakanının BAE ziyaretinde İran aleyhine sarf ettiği sözleri kınayan Kasımi, ‘’Amerika bölgede sürekli hezimetlerinden ders almalı ve İran’ın bu tehditlere bir değer vermediğini ve etkilenmediğini bilmelidir.‘’ dedi.

Amerika’nın gayrı meşru hedefinin bölgenin istikrarsızlığı ve ülkeler arasında yeni gerginlikler oluşturmak olduğunu ifade eden Kasımi, ‘’Amerikan yetkililerinin uluslararası kanunlar ve BM bildirgesine aykırı uygulamalarla bu hedeflerine ulaşmayı düşünüyorlar fakat İran komşularıyla barışçıl yaşama politikasına devam edeceğini ve tedbirle savaş yanlısı grupların ham emellerinin gerçekleşmesine izin vermeyecektir. ‘’ diye konuştu.

Amerika’nın çabası ile gelecek ay Polonya’da düzenlenecek İran aleyhindeki toplantıya değinen Kasımi, ‘’Bize göre Amerika bölge milletlerinin lehine yönelik hiç bir iyi niyetli hedefi yoktur. Amerika iyi niyetini göstermek istiyorsa yapacağı tek şey bölge ile ilgili politikalarını gözden geçirmek olacaktır. ‘’ dedi.

Amerikan dışişleri bakanı Mike Pompeo, cumartesi günü yaptığı açıklamada, yeniden İran'ın füze programıyla ilgili boş iddialarını tekrarlamıştı.

 

Tags: 


Yeni yorum ekle