'Salih Müslim, Türkiye yerine Finlandiya'ya gönderilebilir'

Pt, 26/02/2018 - 21:02

PYD eski Eş Başkanı Salih Müslim’in Türkiye yerine oturma iznine sahip olduğu Finlandiya’ya gönderilebileceği iddia ediliyor.

Welayet News - Çekya'da gözaltına alınan Suriye Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eski Eş Başkanı Salih Müslim’in yargılanmak üzere Türkiye’ye iade talebi gündemde olmasına  rağmen oturma iznine sahip olduğu Finlandiya’ya gönderilebileceği konuşuluyor.

Amerika'nın Sesi sitesinde yer alan haberde Müslim’in, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaması ve Finlandiya’da oturma iznine sahip olması nedeniyle Ankara’nın talebinin reddedileceği kaydediliyor. PYD tarafı da, Müslim’in Çekya'dan başka bir Avrupa ülkesine gönderilebileceğini iddia ediyor. Müslim'in bugün mahkemeye çıkması bekleniyordu. Ancak duruşmanın ertelendiği bildirildi

"YARIN MAHKEMEYE ÇIKACAK"

Türkiye'nin Prag Büyükelçisi Ahmet Necati Bigalı, Müslim'in bugün mahkemeye çıkarılmasının beklendiğini ancak Türkiye tarafından verilen dosyanın savcılık tarafından incelenmesinin tamamlanmaması nedeniyle duruşmanın yarına ertelendiğini söyledi. Türkiye'nin ilk olarak Müslim'in 40 gün süreyele tutuklanmasını belirten Bigalı, "bu talebimizin gerçekleşmesini bekliyoruz. Bütün ülkelerde olduğu gibi Çekya'da da mahkemeler bağımsızdır. Ancak beklentimiz bu tutuklanması" dedi. Prak Büyükelçisi tutuklama kararı sonrasında Salih Müslim'in Türkiye'ye iadesinin de talep edileceğini belirtti.

MÜSLİM'İN AVUKATI: MAHKEME TAKVİMİ NETLEŞMEDİ

Müslim’in avukatı Tomas Pelikan da PYD eski Eş Başkanı'nın durumu ve yargılama süreci ile ilgli bilgiler verdi. Salih Müslim ile dün görüştüğünü ve durumunun iyi olduğunu belirten Pelikan, polisin Müslim hakkındaki dosyayı henüz savcılığa ulaştırmadığı, bu sebepten dolayı mahkeme takviminin de netleşmediğini söyledi.

Çekya yasalara göre, polisin en geç bu gece saat 23.00’e kadar savcılığa dosyayı sunması gerekiyor. Bu işlem yapılırsa, Müslim yarın mahkemeye çıkarılacak ve gözaltı işlemine ilişkin karar verilecek.



Yeni yorum ekle