Çek basını: Çekya Salih Müslim'e karşı YPG'lileri isteyecek

Pt, 26/02/2018 - 20:09

Çek basını: Prag yönetimi, gözaltına alınan eski PYD eşbaşkanı Salih Müslim karşılığında, Türkiye'de tutuklu olan Çekya vatandaşı iki YPG üyesini isteyecek.

Welayet News - Çekya basını, dün Prag’da yakalanan PYD’nin eski eş başkanı Salih Müslim karşılığında Türkiye’de PKK ile işbirliği yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan iki Çek vatandaşının takas edilmek istendiğini yazdı. Yerel basın, Çekya Dışişleri Bakanlığı’nın Müslim’in Türkiye’ye iadesi için Ankara’yla takas görüşmelerine hazır olduğunu öne sürdü.

Hürriyet’in Moskova muhabiri Nerdun Hacıoğlu’nun aktardığına göre, söz konusu takasın konusu, Kasım 2016’da Türkiye-Suriye sınırında tutuklanıp dava gününü bekleyen Market Vşelihova ile Miroslav Farkas’ın Salih Müslim’e karşılık özgür bırakılmaları. Hürriyet, bu iki Çekya vatandaşının ‘suçlu takası’ yoluyla ülkelerine gönderilmesinin daha önce de Prag tarafından gündeme getirildiğini ancak Ankara tarafından reddedildiğini yazdı.

YPG üyesi olan 23 yaşındaki Market Vşelihova ile Miroslav Farkas, 2016’da Şırnak’ta yakalanmıştı. Farkas’ın keskin nişancı olduğu, Vselıchova’nın ise Avrupa- Suriye arasında lojistik, sağlık hizmeti ve eleman temini yaptığı belirtilmişti. Zelane Botan kod adlı Vselichova’nın YPG’ye katıldığı, bazı yabancı sitelerde de haber olmuştu.



Yeni yorum ekle