Rehberliğin İslam İnkılabı'nın zaferinde ve sonrasındaki dönemlerdeki rolü

Per, 01/02/2018 - 18:40

İslam İnkılabı zaferi'nın yıldönümü dolaysıyla İran İslam Cumhuriyeti'nin dört bir yanında bugünden itibaren Şafak'ta On Gün kutlamaları başladı. Şafak'ta On Gün, İran halkı için acı ve tatlı günleri hatırlatan bir gündür, halkın birliği ve dayanışması ve Rahmetli İmam Humeyni'nin liderliğiyle 20. yüzyılın en büyük halk devrimi gerçekleşmiş oldu.

Welayet News - Herhangi bir devrimi yönetmek için karizmatik bir liderliğin olması oldukça büyük öneme sahiptir ve bu arada, İran İslam İnkılabı Rahmetli İmam Humeyni gibi bir alim ve karizmatik insanın liderliğiyle zafere ulaştı. İmam Humeyni -ra- hatta sürgün hayatı boyunca böyle İnkılabı yönetmeye ve yönlendirmeye çalıştı. İmam Humeyni'nin -ra- 12 Behmen 1357 (Şubat 1979)'da İran'a dönmesiyle birlikte pratikte Pehlevi rejimin işine son verildi ve nihayet 22 Behmen'de zulüm rejiminin temelleri çöktü ve İran'da İslam İnkılabı, İmam Humeyni'nin liderliğinde gerçekleşmiş oldu.

İmam Humeyni -ra- en büyük halk devrimini gerçekleştirdi ve dünyayı hayrete düşürdü; bu devrim sadece İran'ın kaderinde değil tüm bölge ve dünyanın kaderi üzerinde etkili oldu

Rahmetli İmam Humeyni, İslam İnkılabı'nın zaferindeki baş mimar olarak, devrim için hiç zaman unutulmayacak emekler verdi. ABD gibi büyük ülkelerde bile bilim merkezlerinde İslam İnkılabı Rehberliği'nin krazimatik rolü yapılan birçok inceleme ve araştırmalarda kabul edilmiştir.

Hareketi öncesi ve hareketinin zirveye ulaştığı yıllarda İran toplumunun siyasi, kültürel ve toplumsal şartlarını çok iyi bilen Rahmetli İmam Humeyni, zaferin en önemli etken ve sırrı olarak halkın ruhunda oluşan "İlahi dönüşüm" olarak görüyordu.

Bu şartlarda; İran halkı, İmam Humeyni'nin -rah sözleri ve konuşmalarının etkisi altında değişip, dönüşerek, şah rejimi karşısında hiç korkmadan direnip dayandılar.

İslam İnkılabı'nın zaferindeki liderliğin rolü önemine göre, Devrim Takvimi'nin ilk gününe "İslam İnkılabı-İmam Humeyni-Velayet-i Fakih ve Rehberlik" adı verilmiştir.

Bu adlandırılış, İslam İnkılabı'nın zaferindeki en önemli etken ve bileşenin önemini daha da artıyor ve aynı konu, İran halkının devrimi ile diğer devrimler arasındaki farkı ortaya çıkarıyor.

İslam inkılabı Rehberliği'nin önemi sadece halk hareketlerini hedefe varmak için yönetme dönemi ile sınırlı değil, bugün İslam İnkılabı Rehberliğinin önemini hatta zafer dönemine göre daha fazla öneme sahiptir. İran'da İslam İnkılabı zaferi üzerinden yaklaşık 40 yıl geçiyor ve kuşkusuz, Rehberliği İslam İnkılabı'nın hayatı ve bekası ve doğru yolda hidayeti için en önemli etkenlerden biri Rehberliği'dir.

Anayasal maddede ve Rahmetli İmam Humeyni'nin "Velayet-i Fakih" kuramında anlamlandırılan İslam İnkılabı'nın dayanıklığı, doğru yoldan çıkmasına engel olmuştur ve bu yolda, İslam İnkılabı Rehberi İmam Seyyid Ali Hameni, İslam İnkılabı'nı yönetmekte üstün rol ifa etmektedir

İmam Humeyni'nin -ra- yadigarı olan "İslam İnkılabı, İslam Cumhuriyeti ve Velayet-i Fakih" bugün İmam Seyyid Ali Hamenei'nin Rehberliği'yle güçlü ve sağlam biçimde devam ediyor ve İslami İran'ı düşmanların onca komploları karşısında korumayı başarmıştır.

İslam İnkılabı Rehberi, İslam İnkılabı'nı yönetmek ve yönlendirmekte Rahmeti İmam Humeyni'nin kullandığı aynı yöntem ve yönetimle  İslam İnkılabı'nın ülküleri, ilkeleri ve değerlerinin korunmasını ve sulta düzenine muhalefet çabalarını takip ediyor ve bu fakih ve karizmatik Rehberlik sayesinde İslam İnkılabı 40 yaşında, hala kanlı canlı ilerleme yoluna devam ediyor.

Evet İslam İnkılabı, bugün ABD'nin başını çektiğimi emperyalizm ve siyonizmin tüm komplo, düşmanlık, baskı, saldırı ve entrikalarına rağmen daha da güçlenmiş ve sadece bölgede değil dünyada ve uluslararası arenada söz sahibine ve etkinliğe sahip olmuştur.



Yeni yorum ekle