Gazze’de Ateşkes İhlalleri Sürüyor!
Yerel kaynaklara göre siyonist işgalciler, Gazze Şeridi’nin farklı bölgelerinde ateşkes anlaşmasını ihlal etmeyi sürdürdü.
Welayet News - Han Yunus’un güneyindeki yerinden edilenlerin bulunduğu bölgelere yoğun ateş açılması sonucu yaşlı bir kadın, bir genç ve bir çocuk yaralandı.
Gazze kentinin doğusunda işgal güçleri aydınlatma fişekleri atarken, kentin kuzeydoğu ve doğusunda iki ayrı patlatma gerçekleştirildi. Şucaiyye Kavşağı çevresi insansız hava aracıyla bombalanırken, işgal uçakları Tuffah Mahallesi’nin doğusuna saldırı düzenledi.
Gazze’nin orta kesimindeki Deyr el-Belah’ın doğusu da topçu ateşiyle hedef alındı ve bölgede eş zamanlı olarak silah sesleri duyuldu.
Han Yunus ve Refah da hedefte
İşgal güçlerinin Han Yunus’un güneyinde bir patlatma daha gerçekleştirdiği, Refah açıklarında bulunan işgalci savaş gemilerinin ise ateş açtığı bildirildi.
Bir gün önce de Gazze Şeridi’nde işgal güçlerinin ateş ve bombardımanı sonucu 2 Filistinli şehit olmuş, çok sayıda kişi yaralanmıştı.
Gazze’deki Sağlık Bakanlığı verilerine göre, ekim ayında imzalanan ateşkes anlaşmasından bu yana işgal güçlerinin ihlalleri nedeniyle 1433 Filistinli şehit oldu, 5 bin 26 kişi yaralandı.

Yeni yorum ekle