Nuri el-Maliki: "Haşdi Şabi" Devlete Bağlı Bir Askeri Kurumdur
Hukuk Devleti Koalisyonu Başkanı, Haşdi Şabi'nin yasadışı bir grup değil, devlete bağlı bir askeri kurum olduğunu vurguladı.
Welayet News - Hukuk Devleti Koalisyonu Başkanı ve eski Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, Iraklı grupların silahlarının düzenlenmesi süreçlerinin yürütülmemesi hâlinde yaptırım uygulanması veya sert adımlar atılması yönündeki tehditleri eleştirerek şu vurguyu yaptı: "Hedefimiz, kriz yönetimi için belirli bir kural üzerinde mutabakat sağlamaktır; tehdit baskısı altında teslim olmak değil."
El-Maliki, silahların düzenlenmesi meselesine ilişkin olarak şunları ekledi: "Tüm siyasi güçler ve dini merci, silahların düzenlenmesi konusunda ısrar ediyor; ancak bu düzenleme, Haşdi Şabi Yasası aracılığıyla ve grupların yasal çerçeveye dâhil edilmesiyle yapılmalıdır."
El-Maliki şu ifadeleri kullandı: "Haşdi Şabi, idari bir kararnameyle kurulmuş devlete bağlı bir askeri kurumdur; silahı devletin silahıdır ve komutası devletin denetimi altındadır."

Yeni yorum ekle