Rusya'dan İngiltere'ye Uyarı
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, İngiltere'nin Ukrayna savaşına müdahalesi nedeniyle bu ülkeye uyarıda bulundu.
Welayet News - Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Londra'nın Ukrayna savaşına müdahalesine işaret ederek şunları söyledi: "Ukrayna'nın İngiliz silahlarıyla Rusya'ya düzenlediği saldırılara cevabımız, İngiltere'nin askeri tesislerini Ukrayna içinde veya dışında hedef alabilir."
Daha önce İngiltere Başbakanı Andy Burnham, Kiev'e yaptığı ziyarette, Londra'nın uzun menzilli Scalp seyir füzesinin İngiliz parçalarına ilişkin gizli bilgilerin Ukrayna'ya aktarılmasına izin verdiğini açıklamıştı.
İngiltere Başbakanlık Ofisi'nin açıklamasına göre, savunma şirketi MBDA bu bilgileri, Ukrayna ve Fransa'nın bu füzelerin üretim ve montaj hatlarını Ukrayna topraklarında kurma ortak programı çerçevesinde Kiev'e sağlayacak.
Scalp, İngiliz Storm Shadow füzesinin Fransız versiyonudur ve iki ülkenin ortak teknolojisini kullanmaktadır. Londra ve Paris 2023'ten bu yana bu füzeleri Ukrayna'ya sağlamaktadır.

Yeni yorum ekle