Bekayi’den İsrail’in Lübnan Saldırılarına Tepki: Sorumlu ABD’dir
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, İsrail’in Lübnan’ın çeşitli bölgelerine yönelik saldırılarını sert bir dille kınayarak, İran’ın kendi çıkarlarını, güvenliğini, haklarını ve müttefiklerinin çıkarlarını korumak için gerekli tüm tedbirleri alacağını vurguladı.
Welayet News - Bekayi, İsrail’in Lübnan’ın farklı bölgelerine yönelik “saldırgan ve terörist operasyonlarının” onlarca Lübnanlunun hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına, ayrıca halkın evleri ile ülkenin altyapısının tahrip edilmesine yol açtığını belirtti.
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, İsrail’i “işgalci ve soykırımcı rejim” olarak nitelendirerek, Tel Aviv yönetiminin savaş politikalarını sürdürmesinin bölgesel barış ve güvenlik açısından ciddi ve acil sonuçlar doğurabileceği konusunda uyarıda bulundu.
“Bu durumun doğrudan sorumlusu ABD’dir”
Bekayi, mevcut gelişmelerde ABD’nin doğrudan sorumluluğu bulunduğunu ifade ederek, 18 Haziran 2026 tarihli savaşın sona erdirilmesine ilişkin mutabakat zaptının birinci maddesine atıfta bulundu.
Söz konusu maddede, Lübnan’daki çatışmaların durdurulmasının, tüm cephelerde savaşın sona erdirilmesine ilişkin anlaşmanın ayrılmaz bir parçası olduğunun açıkça belirtildiğini kaydeden Bekayi, şu ifadeleri kullandı:
“İran İslam Cumhuriyeti, kendi çıkarlarını, güvenliğini ve haklarını, ayrıca müttefiklerinin çıkar ve haklarını korumak amacıyla gerekli bütün tedbirleri alacaktır.”
Bekayi, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarının sürmesinin bölgesel istikrarı tehdit ettiğini belirterek, uluslararası toplumun bu gelişmeler karşısında sorumluluk üstlenmesi gerektiğini ifade etti.

Yeni yorum ekle