İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi'nin 2 Haftalık Ateşkes ve Müzakere Şartlarına İlişkin Bildirisi

Çar, 08/04/2026 - 11:39

Milli Güvenlik Konseyi, yaptığı bir açıklamada Amerika'nın İran'ın şartlarını kabul ettiğini duyurdu.

Welayet News - Düşman, İran milletine karşı yürüttüğü namertçe, yasadışı ve canice savaşında inkar edilemez, tarihi ve ezici bir yenilgiye uğramıştır. İslam İnkılabı'nın şehit lideri Büyük Ayetullah İmam Hamaney'in (s.a.) pak ve mutahhar kanının bereketiyle, İslam İnkılabı Rehberi ve Silahlı Kuvvetler Başkomutanı Ayetullah Seyyid Mücteba Hamaney'in (h.a.) tedbirleriyle, İslam savaşçılarının cephelerdeki mücadelesi ve cesaretiyle ve özellikle siz aziz milletin savaşın başladığı ilk günlerden itibaren sahadaki tarihi, kalıcı ve destansı varlığıyla İran, muazzam bir zafere ulaşmış ve cani Amerika'yı 10 maddelik planını kabul etmeye mecbur bırakmıştır. Bu planda Amerika prensipte; saldırmazlığı garanti etmeyi, İran'ın Hürmüz Boğazı üzerindeki kontrolünün devamını, zenginleştirmeyi kabul etmeyi, tüm birincil ve ikincil yaptırımların kaldırılmasını, Güvenlik Konseyi ve UAEA Yönetim Kurulu'nun tüm kararlarının sonlandırılmasını, İran'a tazminat ödenmesini, Amerikan muharip güçlerinin bölgeden çekilmesini ve kahraman Lübnan İslami Direnişi'ne karşı olanlar dahil tüm cephelerde savaşın durdurulmasını taahhüt etmiştir. Bu zaferi tüm İran halkına tebrik ediyor ve bu zaferin ayrıntıları kesinleşinceye kadar yetkililerin dirayetine ve direnişine, İran halkının ise birlik ve dayanışmasını korumasına hala ihtiyaç duyulduğunu vurguluyoruz.

İslami İran, Lübnan, Irak, Yemen ve işgal altındaki Filistin'deki direnişin cesur mücahitleriyle birlikte son 40 günde düşmana dünya tarihinin hafızasından asla silinmeyecek darbeler indirmiştir. İran ve Direniş Ekseni, insanlığın ve onurun temsilcileri olarak insanlığın en vahşi düşmanlarına karşı tarihi bir savaşın ardından onlara unutulmaz bir ders vermiş; güçlerini, tesislerini, altyapılarını ve tüm siyasi, ekonomik, teknolojik ve askeri sermayelerini öylesine yerle bir etmiştir ki, düşman artık çöküş ve çaresizlik içine düşmüş ve büyük İran milletinin ve onurlu Direniş Ekseni'nin iradesi karşısında teslim olmaktan başka bir yol göremez hale gelmiştir. İran'ın cani düşmanları bu zalimce savaşı başlattıkları ilk gün, kısa sürede İran üzerinde tam bir askeri hakimiyet kurmayı, siyasi ve sosyal istikrarsızlık yaratarak İran'ı teslim almayı başaracaklarını sanıyorlardı. İran'ın füze ve İHA ateşinin hızla söneceğini sanıyorlardı ve İran'ın sınırlarının ötesinde, tüm bölge çapında onlara böylesine güçlü bir yanıt verebileceğine inanmıyorlardı. Habis küresel Siyonizm, cahil Amerikan başkanını bu savaşın İran'ın işini bitireceğine ve insanlığın bu son kalesini ortadan kaldırarak bundan sonra istedikleri herkese karşı her türlü cinayeti rahatlıkla işleyebileceklerine ikna etmişti. Aziz İran'ı parçalamayı, petrolünü ve servetini yağmalamayı ve sonunda İranlıları uzun yıllar boyunca kaos, istikrarsızlık ve güvensizlik içinde boğulmuş bir halde kendi başlarına bırakmayı hayal ediyorlardı.

İslam'ın cesur savaşçıları ve Direniş Ekseni'ndeki cesur müttefikleri, İmamlarının şehadetinden dolayı kalpleri yaralı ve paramparça olmasına rağmen, Yüce Allah'a dayanarak ve Şehitlerin Efendisi'nden (İmam Hüseyin) ilham alarak bu düşmanlara bir kez ve tamamen tarihi bir ders vermeye, önceki tüm cinayetlerin intikamını onlardan almaya ve düşmanın aziz İran'a saldırma hayalini sonsuza dek aklından çıkaracağı, büyük İran milleti karşısında aşağılanma ve zilletin tadını tam anlamıyla tadacağı koşulları yaratmaya karar verdiler.

 



Yeni yorum ekle