Suudi Arabistan ve Pakistan Arasında Stratejik Savunma Anlaşması

Per, 18/09/2025 - 07:00

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Riyad’da gerçekleştirdikleri görüşmede ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmeleri değerlendirdi. İki ülke arasında, ortak stratejik savunma anlaşması imzaladı.

Welayet News  - Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif başkent Riyad’da bir araya geldi.

İkili ülke arasındaki ilişkiler ve son bölgesel gelişmeleri ele alırken, Suudi Arabistan haber ajansı SPA, Bin Selman’ın Şerif’i Yemame Sarayı’nda karşıladığını ve ardından ikilinin resmi görüşmelere geçtiğini kaydetti.

Sputnik’in haberine göre, yapılan ortak açıklamaya göre, her iki ülkeye yönelik bir saldırıya ortak yanıt verilmesini öngören karşılıklı savunma anlaşması imzaladı.

Açıklamada, “Pakistan İslam Cumhuriyeti Veliaht Prensi ve Başbakanı Muhammed bin Selman bin Abdülaziz El Suud ile Pakistan İslam Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Muhammed Şehbaz Şerif, ‘Stratejik Karşılıklı Savunma Anlaşması’nı imzaladı. Bu anlaşma, iki ülke arasındaki savunma iş birliğinin çeşitli yönlerini geliştirmeyi ve herhangi bir saldırıya karşı ortak caydırıcılığı güçlendirmeyi amaçlıyor. Anlaşmada, her iki ülkeye yönelik herhangi bir saldırının, her iki ülkeye de yapılmış sayılacağı belirtiliyor.” ifadeleri yer aldı.



Yeni yorum ekle