El-Muhendis:ABD Basra’da kaos yaratarak Şii siyasi gruplar arasında çatışma çıkarmaya çalışıyor

Pa, 09/09/2018 - 09:51

Haşdi Şabi komutanlarından Ebu Mehdi el-Muhendis, bugün sabah saatlerinde düzenlediği basın toplantısında ülkedeki son gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Welayet News - Haşdi Şabi komutanlarından Ebu Mehdi el-Muhendis, bugün sabah saatlerinde düzenlediği basın toplantısında ülkedeki son gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

İran’ın Basra Başkonsolosluğu'na yapılan saldırıyı değerlendiren Muhendis, “DEAŞ’la mücadelede tek ülke olarak yardımımıza koşan İran’ın Basra Başkonsolosluğunu ve Basra'daki devlet kurumlarıyla birlikte Haşdi Şabi karargahının kimler tarafından baskın yapılıp kundaklandığı hususunda gerekli belgeler, görüntüler ve kanıtlara sahibiz” dedi.

Muhendis, şöyle devam etti: ABD konsolosluğu Basra’da kaos yaratarak Şii siyasi gruplar arasında çatışma çıkarmaya çalışıyor. Fakat altını çizerek söylüyorum ki, Şii gruplar ya da diğer Iraklı gruplar arasında herhangi bir çatışma olmayacak ve ABD asla amaçlarına ulaşmayacaktır.

Basra olaylarının siyasi meseleler özellikle kurulacak yeni hükümetle bağlantılı olduğunu savunan Muhendis, “Bu gerilimle Irak halkını korkutup siyasi partiler arasında çatışma doğurmak istediler. Fakat ABD’ye sesleniyorum ki asla ve asla iç savaşa girmeyeceğiz. Suçlu taraf sorumluluğunu üstlenmeli. ABD’nin Basra’daki olaylarla bağlantılı olduğu kanaatindeyiz” açıklamalarında bulundu.

Ebu Mehdi el-Muhendis, “Basra olayları diğer yandan da güvenlik güçleri ve hükümetin başarısızlığını gösterdi. Ayrıca hükümet yetkililerinin özellikle Başbakan İbadi’nin ihmallerini de kanıtladı” şeklinde konuştu.



Yeni yorum ekle