Sınır Tanımayan Doktorlar: Gazze'ye Sınırlı Yardım Girişi Bir Aldatmacadır
Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü, İsrail'in sadece son bir haftada gerçekleştirdiği vahşi saldırılarda Gazze'de 20 sağlık merkezini tahrip ettiğini belirterek, İsrail'in Gazze'ye yönelik yardımları sınırlamasının amacının dünyayı kandırmak ve Gazze ablukasının sona erdiği iddiasını yaymak olduğunu vurguladı.
Welayet News - ABD ve Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ne sınırlı yardım ulaştırma konusundaki aldatıcı manevrasının uluslararası örgüt ve kuruluşlarca eleştirilmesinin ardından Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü, İsrail'in Gazze Şeridi'ne sınırlı yardım ulaştırma amacının, rejimin Filistinlileri aç bıraktığı iddiasıyla suçlanmasını önlemek olduğunu duyurdu.
Örgüt, İsrail'in Gazze Şeridi'ne girmesine izin verdiği yardım miktarının, ablukanın sona erdiği imajını yaratmak için bir bahane olduğunu vurguladı.
Açıklamada, İsrail'in son bir haftada Gazze'ye yönelik saldırıları sonucu Şeridin yaklaşık 20 sağlık tesisinin tamamen veya kısmen kullanılamaz hale geldiği belirtildi.
Sınır Tanımayan Doktorlar şunları söyledi: "İsrail, Gazze'ye yönelik ablukayı kaldırmalı ve etnik temizlik suçlarının bir parçası olarak Gazze Şeridi'ndeki sağlık sistemini yok etmeyi bırakmalıdır. İsrail'in amacı, yardımları kötüye kullanmak ve bunları kendi askeri hedeflerine ulaşmak için bir araç haline getirmektir."
Daha önce Reuters haber ajansına konuşan üst düzey bir BM kaynağı, Gazze'ye insani yardım taşıyan çok sayıda tırın gelişini okyanusun ortasına atılan bir damla olarak nitelendirmiş ve bu kanala daha fazla yardım ulaştırılması için derhal harekete geçilmesi çağrısında bulunmuştu.
Mısırlı bir kaynak da El Ahbar gazetesine verdiği röportajda şunları ifade etti: "Gazze Şeridi'ne giren tırlar, bu şeritte yaşayanların asgari ihtiyaçlarını bile karşılayamıyor. Gazze'de hastaneler kurmak için gerekli tıbbi yardımların ulaştırılmasının da kasıtlı olarak göz ardı edildiğine tanık oluyoruz. İsrail, Hamas'a yönelik siyasi baskıyı artırmak amacıyla Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA) rolünü ortadan kaldırmayı ve belirli gruplara yönelik yardımı sınırlamayı amaçlıyor."
BM Gıda Hakkı Özel Raportörü Michael Fakhri ise, İsrail'in Gazze Şeridi'nde gıda dağıtımı için önerdiği alanların insani değil, siyasi olduğunu belirterek, İsrail'in Gazzeli çocukları aç bırakmak için suç teşkil eden bir plan başlattığını söyledi.
Devamında, "Gazze Şeridi'nin günlük en az 1.000 kamyon insani yardıma ihtiyacı var ve talep edilen kamyon sayısı ile İsrail'in pazartesi günü Gazze'ye girmesine izin verdiği kamyon sayısı arasında önemli bir tutarsızlık görüyoruz. Bu eylemler aldatıcıydı ve eğer İsrail Gazze'deki insani krizi gerçekten önemsiyor olsaydı, bu bölgedeki çocuklara karşı açlık savaşı başlatmazdı." açıklamada bulundu.
Gazze Şeridi Hükümet Enformasyon Ofisi ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, uluslararası toplumu ve Siyonist işgal rejimini ve destekçilerini, rejimin Gazze Şeridi'nde işlediği vahşi suçlardan tamamen sorumlu tuttu ve Pazartesi günü, son 80 günde Gazze'ye girmesi gereken 44 bin tırdan sadece 9'unun Şeride ulaştığını vurguladı.
Yeni yorum ekle