İbadi Haşdi Şabi Başkanını Görevden Aldı

Cu, 31/08/2018 - 13:51

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarı (MGK) ve Haşdi Şabi başkanı Falih el-Feyyaz'ı görevden uzaklaştırdı.

Welayet News - İRNA'nın haberine göre, İbadi'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Feyyaz'ın  siyasi ve parti çalışmalarında daha fazla yer almak istemesine dair talebinin ardından görevinden alındığına yer verildi. Açıklamada, Feyyaz'ın hem MGK hem de Haşdi Şabi Başkanlığı görevinden uzaklaştırıldığı belirtildi. Açıklamada, Feyyaz'ın yerine kimin atanacağına ise yer verilmedi. 

Irak meseleleri uzmanları ise İbadi'nin bu kararının  mevcut hükümetin  ömrünün sona erdiğini ve siyasi parti ve grupların liderlerine kapsamlı bir koalisyon hükümeti kurmak için baskı ve çok stratejik bir karar olduğu görüşündeler.

Irak'ta 12 Mayıs'ta yapılan genel seçimler sonrası mecliste en büyük koalisyonu oluşturmak amacıyla siyasi gruplar arasındaki müzakereler devam ediyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi McGurk'un son zamanlarda Irak'ta yeni hükümet kurma arayışları kapsamında ülkenin farklı kesimleriyle sıkça bir araya gelmesi dikkati çekiyor ve tepkilere neden oluyor. 

 



Yeni yorum ekle