"Uluslararası Toplum, "Önce Amerika" Diyen Blokların Kurallarını Kabul Etmeyecektir"

Pa, 21/05/2023 - 09:03

Çin, G7 ülkelerinin Japonya'nın Hiroşima kentinde düzenledikleri zirvede Tayvan, Doğu ve Güney Çin Denizi, Hong Kong, Sincan, Tibet, nükleer silahlar ve ekonomik baskı gibi konularda Çin'e yapılan atıflara tepki gösterdi.

Welayet News  - Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelerde bulundu: ‘G7, dünyada barışı, istikrarı ve refahı teşvik ettiğini ileri sürmekte fakat gerçekte uluslararası barışa engel olmakta, bölgesel istikrara zarar vermekte ve diğer ülkelerin kalkınmasına ket vurmaktadır.

G7, Çin ile bağlantılı konuları Çin'i karalamak, Çin'e saldırmak ve iç işlerine müdahale etmek için kullanmaktadır. Bu tutumu kınıyor, zirvenin ev sahibi Japonya'yı ve ilgili diğer tarafları protesto ediyoruz.

Çin, dışlayıcı bir blok oluşturmaya çalışan az sayıda ülkenin koyduğu sözde kuralları kabul etmeyecektir. Bir avuç Batılı ülkenin kasten başka ülkelerin iç işlerine karışarak küresel meseleleri manipüle ettiği günler geride kalmıştır.

G7 ülkelerini, cepheleşme yaratarak diğer ülkeleri baskılamaya son vermeye çağırıyoruz.

Uluslararası toplum, G7 güdümündeki Batı'nın Önce Amerika diyerek dünyayı ideoloji ve değerler üzerinden bölmeye çalışan az sayıda ülkenin yerleşik çıkarlarına hizmet etmek için oluşturduğu dışlayıcı küçük blokların kurallarını kabul etmeyecektir.

Hua Çunying, Çin'in ima edildiği "ekonomiyi baskı aracı olarak kullanma" suçlama konusunda ise şunları söyledi: ‘Geniş çaplı tek taraflı yaptırımları ve ekonomik bağları koparmaya, sanayi ve tedarik zincirlerini sekteye uğratmaya yönelik eylemleri ile ABD, ekonomik ve ticari ilişkileri siyasileştiren ve silah olarak kullanan en büyük baskıcı güçtür.’

Tags: 


Yeni yorum ekle