Üst düzey Rus diplomatı: " Uluslararası Ceza Mahkemesi Batı'nın kuklasıdır."

Ct, 18/03/2023 - 13:31

Rusya'nın BM'deki temsilcisi, Uluslararası Ceza Mahkemesi'ni, Rusya Devlet Başkanına karşı karar vererek aşağılık kompleksini kanıtlayan Batı'nın kuklası olarak nitelendirdi.

Welayet News  - Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi "Vasily Nebenzia", ​​Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısında yaptığı konuşmada, Uluslararası Adalet Divanı'nın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında son kararına tepki göstererek : "Uluslararası Ceza Mahkemesi (ICC), Batı'nın emriyle sözde adalet uygulamaya hazır ve son kararla geriliğini kanıtladı " diye söyledi.
Vasily Nebenzia : " Bu önyargılı, siyasi ve beceriksiz uluslararası mahkeme, bir kez daha aşağılığını kanıtlamıştır, Uluslararası Ceza Mahkemesi, onların emriyle sözde adaleti uygulamaya her zaman hazır olan Batılı ülkelerin elinde bir kukladır " diye vurgu yaptı.
Rus büyükelçisi ayrıca, "Uluslararası mahkemenin önemsiz hukuki kararları, bu savaşla ilgili herhangi bir adım atmayan ABD'nin Irak'ı yasadışı işgalinin 20. yıldönümü arifesinde alınmıştır " diye ekledi.
Rusya Federasyonu'nun BM Daimi Temsilcisi, "Rusya, Roma Statüsü'ne taraf değildir ve Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Rusya ve vatandaşları üzerinde yargı yetkisi yoktur" dedi.
Vasily Nebenzia ayrıca : "Tüm göstergelere göre, Uluslararası Ceza Mahkemesi uluslararası otorite ve tanınma açısından tasfiye yoluna başladı " diye ekledi.
Dün uluslararası kaynaklar, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Vladimir Putin hakkında savaş suçları işlemekle suçlayarak tutuklama emri çıkardığını bildirdi.
Kremlin sözcüsü, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin kararının tahrik edici ve kabul edilemez olduğunu, mahkemeyi tanımadıklarını ve kararlarının hukuki değeri ve meşruiyeti olmadığına vurgu yaptı.Rusya Dışişleri Bakanlığı da : " Putin'in Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanmasının bize göre hiçbir hukuki değeri yoktur " diye açıkladı.



Yeni yorum ekle