Katar Dışişleri Bakanı: Amerika'nın mesajlarını İran'a ilettik

Pt, 30/01/2023 - 19:43

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed Bin Abdulrahman El-Sani, İran Dışişleri Bakanı ile bir araya geldi.

Welayet News  - Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed Bin Abdulrahman El-Sani, İran Dışişleri Bakanı ile düzenlediği ortak basın toplantısında şunları söyledi:

Sayın Emir Abdulhiyan ile bugünkü görüşmemizde iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik işbirliğini genişletmenin önemini vurguladık, istişare etmek ve bölgesel diyaloglar ve uluslararası gelişmeler hakkında konuşmak için iyi bir fırsattı.

Katar Dışişleri Bakanı, "Bugün İran'a hangi ülkelerden mesaj ilettik, bugünkü ziyaretimizde de ABD'den Tahran makamlarına mesaj ilettik mi?" sorusuna Katar Dışişleri Bakanı da yanıt verdi.

Şu şekilde açıkladı:
Bu mesajlar, birçok farklı konularda ve farklı taraftan geliyordu. Tüm tarafların sözlerini ve kaygılarını dikkate almanın yanı sıra bizim açımızdan, nükleer anlaşma ile ilgili sorunları çözmenin ve tarafların bu anlaşmaya geri dönmesi için gerekli koşulları yaratmanın tam zamanıdır.

Katar Dışişleri Bakanı şöyle devam etti:
Sözleşmeyle ilgili olan veya olmayan konuya ilişkin olarak Amerikalılar da İran'a iletmemiz için bize bir dizi mesaj verdiler.

Katar Dışişleri Bakanı bu görüşmenin devamında şunları söyledi:
Çalışmalarımızı iyimserlik temelinde yapıyor ve bu çerçevede mümkün olduğunca anlaşmanın tarafları arasındaki endişe ve korkuları ortadan kaldırmaya ve diyalog için uygun ortamı oluşturmaya çalışıyoruz. Bölgede istikrar arıyoruz ve bir nükleer anlaşmaya varacağız; Çünkü bunu bölgede istikrarın artması için önemli bir faktör olarak görüyoruz.



Yeni yorum ekle