İngiltere’de halk, kuraklık uyarısının ardından su almak için marketlere akın etti

Pa, 14/08/2022 - 20:09

Avrupa’da artan sıcaklık ve İngiltere’nin bazı bölgeleri için yapılan kuraklık uyarısının ardından halkın içme suyu almak için  marketlere akın etmesi sebebiyle marketler su satın alımına sınırlama getirdi.

Welayet News  - İngiltere’ye ait The Sun gazetesinde yer alan haberde, Avrupa’da artan sıcaklık ve İngiltere’nin bazı bölgeleri için yapılan kuraklık uyarısının ardından panikleyen halk, içme suyu almak için  marketlere akın etmesi sebebiyle zincir marketler su satın alımına sınırlama getirdi.

İngiltere’de “Aldi” adlı zincir market yayınladığı açıklamada, Aşırı sıcaklık ve müşterilerin içme suyuna olan yoğun talebine takiben, her bir kişinin en fazla beş şişe içme suyu satın alabileceği belirtildi.

Yine İngiltere’ye ait Sky News kanalında, İngiltere meteoroloji müdürlüğü tarafından yapılan analizlere göre, bu yılın Ocak ayından 31 Temmuz tarihine kadar olan toplam yağış miktarı, 1836 yılında kaydedilen yağış miktarının da altında olduğu açıklandı.

Ayrıca Daily Mail web sitesinde yayınlanan raporda, İngiltere'de büyük bir bölümünde "kuraklık" ilan edileceğini ve evlerdeki musluk suyu kullanımının sınırlandırılması ve yasaklanması gibi önlemlerin alınabileceği belirtildi.

Tags: 


Yeni yorum ekle