Hizbullah Yemen Davasında BAE ve Katar'ı Reddetti

Per, 24/03/2022 - 11:06

BAE ve Katar'dan temsilciler, Yemende savaşın seyrine dair Hizbullah yetkililerinden aracı olmalarını istedi ancak Hizbullah'ın muhalefeti ile karşılaştı.

Welayet News  - Suudi Arabistan, kendi müttefiki BAE ve Katar'ı aracı kılarak Yemen bataklığından kurtulmak için Lübnan Hizbullah'ının kendisinde yardım etmesini istedi.

Lübnan gazetesi el-Ahbar, Beyrut'a ayrı ziyaretlerde bulunan Katar ve BAE temsilcilerinin Lübnan ve Hizbullah yetkilileriyle görüştüğünü ve petrol, enerji ve Yemen'deki gelişmeler gibi konuları ele aldığını bildirdi.

Gazeteye göre, bir süre önce Fars Körfezi'nden bazı güvenlik yetkilileri,  Lübnan'a ziyaret gerçekleştirdiler ve bu ülkenin bazı yetkilileriyle,  ırkçı İsrail ile deniz sınırlarının belirlenmesi, gaz, petrol ve Yemen meselesini görüştüler.

Habere göre, önce Katar'dan bir temsilci Beyrut'a gitti, ardından BAE'den bir temsilci Beyrut'a giderek "Hizbullah'ın Yemen davasında rol oynama ihtimalini" görüştü.

Hizbullah’ın cevabı ise, "Hizbullah'ın Yemen konusundaki tutumu nettir ve ülkenin içişlerine karışmaz.'' şeklinde oldu.

Daha önce Suudi Arabistan'ın Hizbullah'tan Yemen'e müdahale etmesini istediği ve Ensarullah'a ateşkesi kabul etmesi için baskı yaptığına dair resmi raporlar vardı, ancak Hizbullah buna cevap vermedi.



Yeni yorum ekle