Faleh El-Feyyaz: İmam Humeyni'nin devrimi dünyada geniş yankı buldu

Pa, 06/06/2021 - 18:07

Irak Haşdiş'Şabi Kurumu başkanı Faleh El'Feyyaz, İmam Humeyni'nin (ra) devriminin dünyada geniş yankı uyandırdığını ve İslam ülkeleri ve hatta Batı ülkelerinde bile etkisinin görüldüğünü söyledi.

Welayet News - Sümeriye News Haber Ajansı'na göre, Irak Haşdi'Şabi Kurumu başkanı Faleh El-Feyyaz, dün İran İslam Devrimi'nin kurucusu İmam Humeyni'nin vefatının yıldönümünde yaptığı açıklamada,  İmam Humeyni'nin (ra) dünyada insanlığa yeni bir anlam ve kavram kazandırdığını söyledi.

İran İslam Cumhuriyeti'nin Bağdat Büyükelçisi İrec Mescidi de, İmam Humeyni'nin vefat yıldönümü münasebetiyle düzenlenen anma merasiminde yaptığı konuşmada, İslam Cumhuriyeti'nin dünyanın mazlum Müslümanlarını savunmaktan gurur duyduğunu söyledi.

İran'ın Irak Büyükelçisi, İran ve Irak halkları arasındaki ilişkilerin derin olduğunu ve iki ülkenin iki bedende tek bir ruh olduğunu  sözlerine ekledi.

İmam Humeyni'nin Filistin'i desteklemedeki rolüne değinen Mescidi, Filistin halkının bugün Siyonist rejime karşı direnişinin ilhamını İmam Humeyni'nin devriminden aldığını söyledi.

5 Haziran Cuma günü, İran İslam Cumhuriyeti'nin büyük kurucusu İmam Humeyni'nin vefatının 32. yıl dönümüydü.



Yeni yorum ekle