ABD, İran Yaptırımları Kaldırmak Değil Askıya Almak İstiyor

Çar, 21/04/2021 - 15:30

Bir haber kaynağı Viyana'da PressTV'de yaptığı açıklamada, ABD'nin yaptırımların nasıl kaldırılacağına ilişkin talimatlarla ilgili olarak, ABD'nin yaptırımları kaldırma niyetinde olmadığını ve uzun süre sonra bazı yaptırımları geçici olarak birkaç aşamada kaldırmayı planladığını bildirdi.

Welayet News  - Bu haber kaynağı, ABD’nin kademeli olarak İran'dan tavizler alabilmek için İran tarafını yaptırımların kademeli olarak kaldırılmasını kabul etmeye zorladığını belirterek şöyle dedi,  ''Amerika Birleşik Devletleri'nin niyeti basitçe Nükleer Anlaşma'ya geri dönmektir, böylelikle de İran aleyhine tetik mekanizması imkanını kullanabilsin. Böylece ABD, yaptırımların kaldırılmasının uzatılmasını rehin alarak, diğer taleplerini İran'a dayatabilecek."

Söz konusu haber kaynağı, "Amerika Birleşik Devletleri, yalnızca birkaç işlemin sembolik olarak gerçekleştirildiği bir haftalık kısa bir doğrulama süresini kabul etti. Amerika Birleşik Devletleri, petrol işlemleri için en az 3-6 ay süren makul ve gerekli doğrulamayı henüz kabul etmedi. ABD, sadece burada kısa bir haftalık doğrulama dönemi kabul etti birkaç işlemler vardır sembolik gerçekleştirdi."

Kaynağına göre; Amerika Birleşik Devletleri, petrol işlemleri için en az 3-6 ay süren makul ve gerekli doğrulamayı henüz kabul etmedi.

Bu haftaki görüşmelerin İran ile P5 + 1 arasındaki son görüşme turu olması gerekmesine rağmen, ABD heyeti, P5 + 1'in baskısı altında, yaptırımların geçici olarak kaldırılmasını hızlandırmak için üçüncü bir çalışma grubu kurmayı başardı.

Bu çalışma grubunun oluşumu, hangi ABD yaptırımlarının ve nasıl ve hangi adımlarla geçici olarak kademeli olarak kaldırılacağı, İran’ın ise buna karşılık nükleer programını hangi adımlarla ve nasıl değiştireceğinin konuşulacağı anlamına geliyor.



Yeni yorum ekle