ABD Büyükelçiliği Irak'taki Üslerinden Daha Tehlikeli

Cu, 05/03/2021 - 18:29

Irak'taki Asaib Ehli Hak Hareketi Genel Sekreteri Şeyh Kays el-Hazali, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Irak'ta kendilerine yakın bir başbakan aradığını söyledi.

Welayet News  - Şeyh Kays el-Hazali, Perşembe gecesi bir haber ağına verdiği demeçte; "Şimdiki Irak Başbakanı ve hükümeti (Mustafa el-Kazimi ve hükümeti) İslami değil ve halka, bundan önceki başbakanlardan daha kötü olduğu kanıtladı." diye.

ABD'nin Irak'taki Varlığı İsrail'in Çıkarına

Asaib Ehli Hak Hareketi Genel Sekreteri Şeyh Kays el-Hazali, Irak'taki ABD askerlerinin varlığına işaret ederek, "ABD başkanlarının Demokrat veya Cumhuriyetçi politikaları Irak'ta bir fark yaratmayacaktır ve son zamanlarda Haşdi Şabi güçlerinin bombalanması, Biden'in Trump ile aynı politikaları izlemesinin bir nedenidir." açıklamasında bulundu.

Şeyh Kays el-Hazali, Irak'ta ABD askerlerinin varlığının İsrail'in çıkarına olduğunu ve Irak'taki siyasi ve güvenlik istikrarsızlığın nedeni olduğunu belirterek şöyle dedi: "Washington Irak'tan güçlerini çekme konusunda ciddi değil ve ülkede işgalci güçler bulunduğu sürece direniş meşru bir haktır."

Şeyh el-Hazali, Irak'taki ABD askeri üslerine yapılan saldırının son derece meşru bir hamle olduğunu belirterek, el-Kazimi hükümetinin ABD'nin Haşdi Şabi güçlerine yönelik saldırılarını kınamama çabalarını eleştirerek, "Hükümet, Haşdi el-Şabi'ye yönelik saldırılar dışında her şeyi kınıyor." dedi.

Türkiye'nin Irak'taki Varlığı Daha Karmaşık Hale Gelecek

Asaib Ehli Hak Hareketi genel sekreteri, Irak'taki Türk kuvvetlerinin varlığına da değindi ve bu varlığın gelecekte ABD birliklerinin varlığından daha karmaşık bir hal alacağını ifade etti.

Türkiye'nin Sincar, Telafer, Ninova Ovası ve Kerkük vilayetinin büyük bir kısmı gibi bölgeleri işgal etmeye çalıştığını iddia ederek, "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce Osmanlıların işgal ettiği bölgelerde varlığını güçlendirmeye çalışıyor." diye belirtti.

ABD Büyükelçiliği Irak'taki Üslerinden Daha Tehlikeli

Şeyh el-Hazali ayrıca ABD'nin Irak Büyükelçiliği'nin eylemlerine değindi ve Asaib Ehli Hak Hareketi'nin Bağdat'taki ABD Büyükelçiliği'ne asla saldırmadığını belirterek şöyle dedi: "ABD büyükelçiliğinin Irak'a zarar verme konusundaki eylemleri, tüm ABD üslerinin rolünden daha tehlikelidir."

Irak'taki ABD Büyükelçiliğinin Iraklı gençleri çekmeyi planladığını vurgulayarak, Irak'taki en büyük casusluk teşkilatı olduğunu ifade etti.

Şeyh el-Hazali, Irak'taki istikrarsızlığa ve çatışmaya ABD'nin müdahil olmasının İsrail'in çıkarına olduğunu ve el-Kazimi hükümetine sabotajcılar hakkında bilgi verildiğini, ancak yetkililerin harekete geçmediğini söyledi.

Haşdi Şabi'nin Hayatta Kalması Irak'ın Yararınadır

Asaib Ehli Hak Hareketi lideri, Haşdi Şabi güçlerinin hayatta kalmasının Irak'ın çıkarına olduğunu ve bu güçlerin kültürünü koruyarak entegre edilip bütünleştirilmesi gerektiğini de belirtti.



Yeni yorum ekle