Amerika Suriye’de petrol kaynaklarını talan etme peşinde

Cu, 05/03/2021 - 16:14

Rusya ve Suriye devletleri yayımladıkları ortak bildiride, başta ABD olmak üzere Batılı devletler Suriye’de terörle mücadele peşinde olmadıklarını, bu devletler terör örgütlerinin yardımı ile Suriye’nin milli servetini talan ettiklerini belirtti.

Welayet News  - Rusya ve Suriye yayımladıkları ortak bildiride, başta ABD olmak üzere Batılı devletlerin Suriye’de uygulamaları terörle mücadele ile hiç bir ilgisi olmadığını, bu devletlerin esas amacı BM üyesi bağımsız bir devlet olan Suriye’nin milli servetini talan etmek olduğunu, üstelik bu uygulamaları için hiç bir şekilde ceza almadıklarını belirtti.

Bildiride, Amerika terör devleti Suriye’yi parçalama ve bu ülkenin kuzeydoğusunda zengin petrol sahalarında askeri varlığını arttırma peşinde olduğu, bu gerçeği Amerika’nın önceki Başkanı Donald Trump da resmen itiraf ettiği kaydedildi.

Rusya ve Suriye’nin yayımladığı ortak bildiride, Batılı devletlerin Suriye’deki illegal askeri varlığı ve bu ülkede istikrarı bozan uygulamaları uluslararası camianın tepkisini gerektirdiği, zira Suriye’de güvenlik ve iktisadi sorunlar Batı Asya bölgesinin tümünü olumlu etkilediği vurgulandı.

Suriye’nin doğusu ve kuzeydoğusu petrol zengini sahalardır. Amerika terör devleti ise kurduğu ve beslediği terör örgütlerinin yardımı ile Suriye petrolünü yağmalıyor. Amerika terör devleti ve müttefikleri terör örgütleri ile mücadele bahanesi ile ve Suriye devletinin izni olmaksızın illegal bir şekilde Suriye’de askeri varlığını sürdürüyor.



Yeni yorum ekle