Hamas: İran 30 Yıldır Yanımızda

Cu, 05/03/2021 - 13:16

İran'ın Filistin halkına verdiği desteğe değinen Hamas Direniş Hareketi'nin liderlerinden biri, yeni ABD yönetiminin Siyonistlerle ittifak arayışında olduğunu söyledi.

Welayet News  - Hamas Direniş Hareketi'nin liderlerinden olan Usame Hamdan, hareketin İran İslam Cumhuriyeti ile iyi ilişkilere sahip olduğunu vurguladı.

Usame Hamdan, el-Mayadin'e verdiği demeçte, "İran ile ilişkilerimiz 30 yıldır derin ve güçlü. İsrail'e karşı direnişte ortaklığımız var." diye belirtti. 

Usame Hamdan, "İran, onlarla ilişkilerinde Filistin halkından hiçbir şey istemiyor. Aksine, Filistin davasına hassastır ve karar verme hakkını onların uhdesine bıraktı." dedi.

"Yeni ABD yönetimi bölgenin düzenli bir üyesi olmak için İsrail liderliğinde bir koalisyon oluşturacak." diyen Hamas yetkilisi, bölgenin büyük bir dönüşümün eşiğinde olduğuna dikkat çekti.

Usame Hamdan, "Bugüne kadar Biden hükümetinden olumlu bir işaret gelmedi. Biz ise hegemonik söylemi reddettik. İlişkilerin normalleşmesini reddetme konusundaki tutumumuz nettir ve onu düşman için bir ayrıcalık olarak görüyoruz." açıklamasında bulundu. 

Hamas yetkilisi, sözlerinin başka bir bölümünde Filistin'deki iç durumun iyileştirilmesi gerektiğini belirtti ve bu konunun "İsrail ile direniş ve çatışma kuralına" dayandığını vurguladı.

Tags: 


Yeni yorum ekle