Irak Direniş Grupları: İşgalcileri Sınır Dışı Etmek İçin Silahlı Mücadele Başladı

Cu, 05/03/2021 - 12:57

Iraklı Direniş Grupları, işgalci güçleri ülke topraklarından çıkarmak için girişimlerin neticesiz kalmasının ardından, Irak'ın her noktasında diplomatik kurumları değil, işgalcileri ve üslerini hedef alacaklarını açıkladı.

Welayet News  - Irak Direniş Grupları Koordinasyon Komitesi, direniş operasyonlarının geçmişte olduğu gibi gelecekte de işgalci güçlere ve üslerine yönelik olduğunun altını çizdi.

Irak basınında çıkan haberlere göre, Irak Direniş Grupları Koordinasyon Komitesi Perşembe akşamı yaptığı açıklamada, verilen mücadelenin ülkenin tüm topraklarında olacağını ve bunun dini, milli bir hak olduğunu ve halk desteği bazında gerçekleştiğini belirtti.

Yapılan açıklamada, "Irak direnişi Irak'ın bir kararıdır ve bu tercih Irak halkının seçimidir ve Irak'ın işgalcilerin pisliğinden kurtulana kadar, her ne pahasına olursa olsun aynı seçenekle devam edecektir." denildi.

Irak Direniş Grupları Koordinasyon Konseyi ayrıca, "İşgalciler karşısında direnişin ve onun kalıcı tercihinin önünde duran her tarafın, işgalcilerin paralı askeri veya aşağılanmış bir hain ve korkak olduğu açıktır. Bunların işgalcilere karşı direniş darbelerini sabote etmelerini engellemek Direniş'in hakkı ve görevidir." açıklamasında bulundu. 

Irak Direniş Grupları Koordinasyon Konseyi geçtiğimiz günlerde ABD'nin Irak'taki varlığını ve Irak-Suriye sınırındaki Haşdi Şabi güçlerine yönelik son saldırısını eleştiren bir bildiri yayınlayarak şöyle demişti: "ABD işgal kuvvetlerinin Irak topraklarında yasadışı varlığını meşrulaştırmak için yanlış gerekçeler var."



Yeni yorum ekle