BM: Yemenlilerin Yüzde 80'inin Acil Gıda Yardımına İhtiyacı Var

Pa, 28/02/2021 - 10:04

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock, Yemenlilerin yüzde 80'inin acil gıda yardımına ihtiyacı olduğunu söyledi.

Welayet News - BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock, 16 milyondan fazla Yemenlinin açlıktan öldüğünü ve beş milyon Yemenlinin yiyecek hiçbir şeyi olmadığını söyledi.

Birleşmiş Milletler'in açıklamalarına göre, Yemenlilerin yaklaşık yüzde 80'inin yardıma ihtiyacı var ve beş yaşın altındaki 400 bin çocuk ciddi şekilde yetersiz besleniyor, Yemen ise gıda ihtiyacının çoğunu ithalat yoluyla sağlıyor ve altı yıllık savaş, sadece ithalatı değil, insani yardım akışını da aksattı.

Mark Lowcock, gazetecilere şunları söyledi: ‘Yemen, savaştan önce fakir bir ülkeydi ve bu ülkenin sakinlerinin yetersiz beslenmeyle ilgili sorunları vardı, ancak bir hükümet vardı ve ekonomi işliyordu ve hükümet halkın ihtiyaçlarının büyük bir bölümünü sağlıyordu ve savaş bütün bunları büyük ölçüde ortadan kaldırdı.’

Aynı zamanda Oxfam, Save the Children ve Kerr International gibi 12 uluslararası yardım kuruluşu yaptığı açıklamada, hükümetler Pazartesi günkü toplantıda yardımlarını artırmazlarsa beş yaşın altındaki 2,3 milyon Yemenli çocuğun açlık çekeceğini söyledi. 

Birleşmiş Milletler, ülkelerin mali taahhütlerini açıklayacakları Pazartesi günkü sanal toplantıda yaklaşık 3,85 milyar dolar toplamayı umuyor.

Mark Lowcock, konuyla ilgili olarak gazetecilere şunları söyledi: ‘Yemen'de insanların eliyle yaşanan kıtlık, dünyanın onlarca yıldır gördüğü en kötü şeydir.’

The Economist Dergisi, geçtiğimiz günlerde Yemen’in 2020 yılında gıda güvenliği açısından 113 ülke arasında son sırada yer aldığını yazdı.

Tags: 


Yeni yorum ekle