Amiri: Bağdat yönetimi ABD'nin Suriye sınır bölgelerine saldırısı konusunda soruşturma başlatmalıdır

Ct, 27/02/2021 - 13:03

Irak Parlamentosu Fetih koalisyonu başkanı Hadi Amiri, Amerika'nın Suriye ve Irak'ın sınır bölgelerine düzenlediği hava saldırıları konusunda Irak başbakanının soruşturma başlatmasını talep etti.

Welayet News - Amerika savaş uçakları, Cuma günü sabah saatlerinde Suriye ve Irak'ın ortak sınırında Suriye'nin Bukemal ve Irak'ın El-Kaim bölgelerini bombardıman etti.

El-meyadin televizyonunun bildirdiğine göre Irak parlamentosu Fetih koalisyonu başkanı Hadi Amiri, Haşdi Şabi güçlerinin Amerika'nın hava saldırılarında bu hareketin üyelerini hedef aldığına dair ellerinde önemli istihbarat bilgileri olduğunu, Amerika'nın Irak İslami direniş grubunu hedef aldığı yönündeki iddiasının yalandan ibaret olduğunu vurguladı.

Amiri açıklamasının devamında Irak başbakanı Kazımi'den Amerika savunma bakanının Irak ve Suriye sınırına düzenlenen saldırı konusunda Bağdat yönetimiyle bilgi alışverişinde bulundukları yönündeki ifadeleri hakkında inceleme başlatmasını talep etti.

Fetih koalisyonu siyasi heyet başkanı ve Irak'lı parlamenter Ahmet El-Asadi, Amerika'nın Suriye sınırında Haşdi Şabi güçleri ve askeri garnizonlara saldırısında en az 30 kişinin şehit düştüğünü veya yaralandığını belirtti.

Tags: 


Yeni yorum ekle