Ketaib Hizbullah: ABD saldırıları Suudi Arabistan ve BAE tarafından finanse ediliyor

Ct, 27/02/2021 - 09:03

Irak Ketaib Hizbullah hareketi, Suudi Arabistan ve BAE'nin direniş mevzilerine yönelik ABD saldırılarının bedelini ödediği sürece, Iraklı güvenlik görevlilerinin öldürülmesinin devam edeceğini bildirdi.

Welayet News  - Mawazin News'e göre, Irak Ketaib Hizbullah hareketi dün yayınladığı bildiride,  düşman Amerika'nın Irak halkına ve bu ülkenin güvenlik güçlerine yönelik cinayetlerinin sürdüğünü, bu saldırıların da  Suudi Arabistan ve BAE'nin finanslarıyla yapıldığı ve bu finansların devam ettiği sürece de bu cinayetlerin süreceğini belirtti.

Bildiride, Amerika'nın bu cinayetlerine karşılık vermenin Irak halkının en tabii hakkı olduğuna yer verilirken, başta Suudi Arabistan ve BAE olmak üzere bu saldırıların kaynağı olan ülkelerin bedelini ödeyeceğine yer verildi.

Pentagon, yayınladığı bildiride, Irak hükümetinden alınan bilgilere dayanarak ABD ordusunun Joe Biden'in emriyle Suriye'nin doğusunda mevzileri bombaladığını bildirdi.

Irak Savunma Bakanlığı ise ABD Savunma Bakanı'nın sözlerini yalanlayarak, Irak'ın uluslararası koalisyon güçleriyle işbirliğinin, özellikle IŞİD ile mücadelede bu koalisyonun oluşturulması için belirlenen belirli bir hedefle sınırlı olduğunu belirtti.



Yeni yorum ekle