33 vekil için fezleke Meclis'e gönderildi

Çar, 24/02/2021 - 14:48

HDP Milletvekili Gergerlioğlu hakkındaki kesinleşmiş hapis cezası kararının Meclis’e geldiğinde Genel Kurul'da okunup okunmayacağı sorusuna 'Fazla beklemez' yanıtı verdi.

Welayet News  - TBMM Başkanı Mustafa Şentop Meclis’e 33 fezleke geldiğini açıkladı.

“Dün akşam 33 fezleke Meclis'e ulaştı” diyen TBMM Başkanı, “İçinde HDP'li vekillerin fezlekeleri de var” diye ekledi.

GERGERLİOĞLU YANITI: FAZLA BEKLEMEZ 

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkındaki kesinleşmiş hapis cezası kararının Meclis’e ulaşıp ulaşılmadığı da sorulan Şentop, kararın henüz meclise ulaşmadığını söyledi. Şentop, “Geldiğinde Genel Kurul'da okunacak mı?” sorusuna ise “Fazla beklemez” yanıtını verdi. 

Savcılıklar tarafından milletvekilleri hakkında dokunulmazlıklarının kaldırılması için hazırlanan fezlekeler Meclis Karma Komisyonu’nda ele alınacak. 

TBMM Başkanı Şentop, 33 fezlekeye dair “Dokunulmazlıklar kaldırılır mı?” sorusu üzerine, bu konuda kendisinin yetkisi olmadığını söyledi, karma komisyona işaret etti.

GARE FEZLEKESİ YOK

Bu arada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir’in Gare’ye gittiğini iddia etmişti. Meclis’e gelen 33 fezleke arasında Taşdemir’e ait bir fezleke de bulunuyor ancak içeriğinin Gare’ye ilişkin olmadığı öğrenildi.

FEZLEKELERDE KOBANE DE VAR

33 fezleke içinde Kobane fezlekeleri de bulunduğu belirtiliyor.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Fezlekeler önce Anayasa ve Adalet komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyon'da görüşülecek.

Komisyonun raporu doğrultusunda Genel Kurul'da milletvekillerinin dokunulmazlıkların kaldırılması talebi oylanacak.

Dokunulmazlıkları kaldırılırsa vekiller hakkında yargı süreci başlayacak.

ERDOĞAN’DAN DA FEZLEKE AÇIKLAMASI: ELLER İNER, KALKAR

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da partisinin TBMM Grup Toplantısı'nın ardından Meclis'te gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin 33 farklı fezlekenin Meclis’e gelmesine ilişkin değerlendirmeleri sorulan Erdoğan, “Süreç neyse, o süreç aynen işleyecektir. Biliyorsunuz, bu konularla alakalı Meclis’e gelir. Meclis komisyonlarda falan müzakerelerini yapar. Ondan sonra da Genel Kurul’a gelir. Genel Kurul'da da hemen eller iner kalkar" ifadelerini kullandı.



Yeni yorum ekle