Enis Nakkaş, Şehit Muğniye'ye Yakındı ve Direnişte Önemli Bir Rol Oynadı

Çar, 24/02/2021 - 14:35

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı, Lübnanlı tanınmış bir düşünür ve direnişçi olan merhum Enis Nakkaş'ın direnişte önemli bir rol oynadığını ve yarım yüzyıldan fazla bir süredir böyle kaldığını söyledi.

Welayet News  - Şeyh Naim Kasım, Lübnanlı ünlü düşünür ve savaşçı Enis Nakkaş'ın ölümü vesilesiyle yaptığı konuşmada, direniş ekseninde merhumun büyük rolüne değindi ve şöyle dedi: "Küçük yaştan itibaren Filistin'in yanında durdu ve Filistinlilerin yanında duranlar onunla beraberdi ve Filistin halkına karşı tavır alanlar ise ona karşıydı."

El-Menar haber ajansına konuşan Şeyh Naim Kasım, "Nakkaş'ın basireti ve derin bir vizyonu vardı ve yarım yüzyıldan fazla bir süredir aynı eksen üzerinde kaldı." diye belirtti. 

Şeyh Naim Kasım, "Enis Nakkaş, şehit İmad Muğniye'ye yakındı ve müşavirlik yapıyordu. Kendisi gibi biri dışında kimsenin yapamayacağı şeyler yaptı." dedi.

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı, "Faaliyet ve işbirliğinin ilk dönemlerinde bölgedeki gelişmelerle eş zamanlı olarak Filistin Direnişi el-Fetih hareketi üzerinden İran İslam Devrimi'nin zaferini işaret etti ve hemen ona döndü ve İslam Devrimi'ni destekledi. Ardından Filistin savunmasının ve İslam Devrimi'nin ana direği haline geldi ve İslami Direniş başladığında gizlice çalışan ve birlikte direniş eksenini desteklemede önemli rol oynayan askerlerden biriydi." diye belirtti.

Şeyh Naim Kasım, Enis Nakkaş'ın kederinin Filistin olduğunu ve ideolojik temellerinin İran, Lübnan direnişi ve Amerikan karşıtlığının oluşturduğunu ve bunun sonucunun ise direniş ve Filistin'in kurtuluşu lehine olacağını düşündüğünü ifade etti.

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı, Enis Nakkaş'ın vefatı sebebiyle ailesine ve tüm yoldaşları, destekçileri ve arkadaşlarına başsağlığı diledi.



Yeni yorum ekle