Ensarullah'tan Yemenlilere Çağrı

Çar, 24/02/2021 - 14:24

Ensarullah Hareketi'nin bir yetkilisi, Yemenlileri Suudi koalisyonunun ülkenin vilayetlerindeki düşmanca eylemlerine karşı birleşmeye ve  karşı koymayı vazife bilmeye çağırdı.

Welayet News  - Ensarullah Hareketi sözcüsü ve Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti'nin müzakere heyeti başkanı Muhammed Abdusselam, yabancıları ülkeden kovmanın tüm Yemenlilerin görevi olduğunu belirtti.

Muhammed Abdusselam, Salı günü twitter hesabından bir açıklamada bulunarak şöyle dedi: "Yabancı işgalcilerin ülkeden çıkarılması her özgür Yemenli'nin görevidir ve bu ülkenin evlatlarının işbirliği, tüm vilayetleri özgürleştirmek için gereklidir, böylece hiçbir ilde düşmanın dayanağı kalmaz. Aynı zamanda Marib vilayeti gibi bu vilayetlerde yaşayanların haysiyetini ayaklar altına alan ve bu vilayetleri, Yemen halkını hedef alan düşman askeri operasyonları için bir platformdan kurtarmak için gereklidir."

Bir aydan fazla bir süredir, Yemen Ordusu ve Halk Komiteleri, ili kurtarmak için Marib eyaletinde askeri operasyonlar başlattı ve geniş alanları batıdan özgürleştirerek eyaletin merkezine yaklaşmayı başardılar.

Marib vilayeti, Yemen'in merkezinde ve San'a vilayetinin doğusunda yer almaktadır ve bu merkez ilde büyük miktarda petrol ve gazın çıkarıldığı düşünüldüğünde ilin önemi ortaya çıkmaktadır.

Şehir merkezinin Ulusal Kurtuluş Hükümeti (San'a merkezli) güçleri tarafından kurtarılması, Riyad'ın desteklediği Abdurabbu Mansur Hadi hükümetine ağır bir darbe indirecek.

Suudi-BAE koalisyonu, Mansur Hadi'nin güçlerini kuzeybatı eyaletlerinin kontrolünü ele geçirmek için altı yıldan fazla bir süredir destekliyor, ancak bu destek savaş alanında önemli değişikliklere yol açamadı.



Yeni yorum ekle