Türkiye ve ABD'nin işgali, Suriye egemenliğini ve uluslararası hukuku ihlal ediyor

Çar, 24/02/2021 - 08:12

Suriye Dışişleri Bakanı, Türkiye ve ABD'nin Suriye topraklarının işgallerini, uluslararası hukuka ve Güvenlik Konseyi kararlarına aykırı ve Şam egemenliğinin ihlali olarak değerlendirdi.

Welayet News  - Fars Haber Ajansı'nın dünkü (Salı günkü) haberine göre, Suriye Dışişleri Bakanı Faysal el Mikdad,  Suriye'deki siyasi süreç ve ekonomik durumu görüşmek üzere BM'nin Suriye temsilcisi Geir Pederson ile bir araya geldi.

El-Mikdad, toplantıda Cenevre'deki Anayasa Komitesi'nin özgürce hareket etmesi ve Suriye konusunda dış müdahale olmaksızın karar vermesi gerektiğini söyledi.

El-Mikdad, Korona virüsü krizi bağlamında Suriye'de Batı yaptırımlarının devam etmesini şiddetle eleştirerek, Birleşmiş Milletler'in kolaylaştırıcı ve tarafsız rolünü sürdürmesi ve BM Şartı ve uluslararası ilişkiler kurallarına uygun olarak gerekli tedbirleri alması gerektiğini sözlerine ekledi.

Bilindiği üzere Suriye'nin kuzey ve doğu bölgeleri petrol kaynakları bakımından zengindir ve ABD ile Türkiye, müttefiklerinin yardımıyla uzun zamandır bu bölgeleri işgal ederek petrol yağmacılığı ve kaçakçılığı yapmaktadır.

Suriye hükümeti, ABD ve Türk güçlerinin ve müttefiklerinin Suriye'nin kuzey ve kuzeydoğusundaki varlığının bu ülkenin egemenliğini ihlal ettiğini defalarca bildirmiştir.



Yeni yorum ekle