Siyonist Rejimden Gazze Savaşları Raporu

Çar, 24/02/2021 - 08:01

Siyonist rejim ordusu, 2008 Gazze savaşı sırasında Gazze halkının Hamas'a desteğini etkilemeye ve bu destekleri keserek sonunda direniş ile Gazze halkının arasını açmaya çalıştı.

Welayet News  - Qodsna'nın haberine göre, Siyonist rejim iç güvenlik araştırma enstitüsü yakınlarda ordunun 2008 savaşındaki faaliyetlerini incelediği raporda şunları beyan etti: Psikolojik operasyonları yürüten İsrail ordusu enformasyon merkezi, bu savaşta Gazze halkının direniş gruplarına verdiği desteğin düzeyini etkileyemedi.

'İsrail'in Gazze'deki Psikolojik Operasyonu; Dijital Savaş Çağı' başlıklı raporda şunlar yer alıyor; 2008 savaşında İsrail ordusu Gazze halkının Hamas'a destek düzeyini etkileyerek bu destekleri azaltmak suretiyle direnişle halkın arasını açmaya çalıştı. Bu doğrultuda Siyonist rejim ordusu bazı uzman psikologlardan yardım aldı ve bazı video, klip ve bildiriler hazırlayarak Filistinli gruplara karşı psikolojik operasyonda zafer kazanmaya çalıştı.

Bu konuda söz konusu merkez, Hamas liderlerinin Gazze'den kaçtığı veya Hamas'ın operasyonlarında insanları siper olarak kullandığı gibi şayialar yaydı. Ayrıca Hamas'ın Gazze'ye yapılan insani yardımları kendi menfaatine kullandığına ve halkın bu yardımları kullanmasına engel olduğuna dair bir iftirayı da gündeme getirdi.

Diğer taraftan ordu, Hamas'a bağlı TV kanallarının programlarının Gazzeliler tarafından izlenmesini engellemeye çalıştı. Ayrıca bu psikolojik operasyonların bir kısmında da ordu, Gazzelilerle kendilerini tanıtmadan, Arapça konuşarak birçok telefon bağlantısı yapıp onların Hamas hakkındaki görüşlerini değiştirmeye çalışıyordu.

Neticede Siyonist rejim bu operasyonlarla istediği sonucu alamadı, halkın Hamas'a verdiği popüler destek düzeyinde herhangi bir değişiklik meydana gelmedi.

Bu esasa göre Gazze aleyhine yapılacak sonraki savaşlarda yani 2012 ve 2014'te HAMAS'a karşı doğrudan psikolojik savaş yapılması kararı alındı.

Bu iki savaşta Siyonist rejim ordusu bir taraftan Hamas'a verilen bölgesel ve uluslararası popüler destek düzeyini azaltmaya çalışırken diğer taraftan da Gazze'deki kendi savaş operasyonunu meşrulaştırmaya çalıştı.



Yeni yorum ekle