IŞİD, Yemen'de “Marib Emirliği” Kurmaya Çalışıyor

Sa, 23/02/2021 - 08:08

IŞİD terör örgütü tarafından yakın zamanda yapılan bir açıklama, bu örgütün ABD ve Suudi Arabistan ile birlikte Yemen halkına yönelik saldırıda yer aldığını ve her iki ülke için sadece bir araç olduğunu gösterdi. 

Welayet News  - Terör örgütü IŞİD'in geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama, bu terör örgütünün Suudi Arabistan ve ABD’nin Yemen halkına karşı suç ve cinayetlerindeki işbirliğine yönelik bir planı daha ortaya çıktı. 

IŞİD geçtiğimiz günlerde, Marib şehrinde Yemen ordusuna ve halk komitelerine karşı savaşta yer aldığını ve el-Islah Partisi unsurları, (İhvan-ı Müslim’e bağlı) Suudi ordusu ve ABD ile birlikte Yemen halk güçlerine karşı savaştığını açıkladı. 

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi danışmanlarından Muhammed Fettah, IŞİD'in Yemen halkına yönelik saldırının başlangıcından beri var olduğunu ve Taiz ve Aden vilayetlerinde suç ve cinayet işlemeye devam ettiğini söyledi. 

Muhammed el-Fettah şu ifadelerde bulundu: ‘IŞİD, Suudi-Amerikan koalisyonunun Yemen'e karşı araçlarının bir parçası olarak Yemen halkına karşı en kötü suçları işledi ve bu örgütün son açıklaması bu suç ve cinayetleri doğruluyor.’ 

IŞİD, Güney Yemen'de Washington ve Riyad ile işbirliği yapıyor 

Yemenli askeri uzman İbrahim el-Vacih, ABD ve Suudi Arabistan'ın Yemen'e yönelik saldırılarının başlamasıyla birlikte özellikle güney vilayetlerinde diğer terörist gruplarla güçlerini birleştirmek ve Yemen ordusu ve halk güçlerine karşı suç ve cinayetler işlemek üzere Suriye'den Yemen'e çok sayıda IŞİD unsurunun nakledildiğini vurguladı.  

İbrahim el-Vecih şu ifadelerde bulundu: ‘İşgalci Suudi koalisyonu son baskı aracı olarak genellikle IŞİD'i kullanıyor; Çünkü bu koalisyona bağlı paralı askerler Marib'de başarısız oldu ve IŞİD'in son açıklaması bu unsurların moralini yükseltme yönündedir. 

El Islah Partisi, IŞİD ve El Kaide, aynı madalyonun iki yüzüdür. Hepsi Tekfirci-Vahabi düşüncesinin ürünüdür. Marib, el-Islah Partisinin Yemen’in kuzeydeki son ​​karargahıdır ve güney bölgelerde hiçbir yeri yoktur. 

Marib'deki Suudi-Amerikan koalisyonu da başarısız olacak ve IŞİD'in katılımı yalnızca işgalci koalisyonu rüsva edecek ve IŞİD ve el Kaide'nin Yemen'deki asıl kışkırtıcı güçler olduğunu gösterecektir.’ 

IŞİD, “Marib Emirliği” kurmaya çalışıyor 

Yemen parlamentosunun bir üyesi olan "Muhammed Ali Teymen de şunları söyledi: ‘IŞİD unsurları Marib'de alenen mevcuttu ve örgütün son açıklaması, bu terör örgütünün işgalci Suudi koalisyonuyla birlikte rol oynadığını gösteriyor. 

IŞİD tarafından yapılan bu açıklamanın amacı, Marib'i IŞİD’in Yemen'deki Emirliği olarak tanıtarak, dünyanın diğer bölgelerinden teröristleri çekmektir. 



Yeni yorum ekle