Yemen'de tutuklanan casuslar, ABD ve İngiltere'nin Yemen’deki yıkıcı operasyonlara karıştığını itiraf etti

Sa, 23/02/2021 - 07:22

Yemen'de tutuklanan casuslar ikinci duruşmalarında, ABD ve İngiltere'nin Yemen’deki yıkıcı operasyonlara karıştığını itiraf etti. 

Welayet News  - Pazartesi günü İngiliz ve Amerikan istihbarat ajanlarının ikinci duruşması, Yemen'in başkenti Sana'nın ilk ceza mahkemesinde düzenlendi. 

Bu ikinci duruşmada Yemen Başsavcısı, Yemen topraklarında yıkıcı operasyonları yürütmek için casusları işe alma, eğitme ve göndermede konusunda ABD ve İngiltere’nin doğrudan rolü olduğunun kanıtlarını sundu. 

Bu duruşmada Başsavcılık, el-Mohre eyaletinde, işgalci ülkelerin kurduğu el-Ghaiza Havaalanı askeri üssünde İngiliz İstihbarat Servisi Komutanı gözetiminde sanıkların Yemen'de yıkıcı operasyonları gerçekleştirmek için işe alma, eğitim ve casusluk yaptığı bir video yayınladı.  

İtiraflar, Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere'nin Yemen’in çeşitli şehirlerinde çok sayıda casusluk ve sabotaj operasyonu gerçekleştirmeye dahil olduğuna değiniyordu. 

Yemen Güvenlik ve İstihbarat Servisi Salı günü, Sana saatiyle saat 03:00'da casusların casusluk operasyonları gerçekleştirdiklerini itiraf ettikleri bir video yayınlayacak. 

Yemen resmi haber ajansı davanın ilk oturumunda, İngiltere'nin Yemen topraklarında sabotaj operasyonlarına karıştığına atıfta bulundu ve bu oturumda sanıklar ABD’nin bu operasyonlardaki rolü



Yeni yorum ekle