AB'den Rusya'ya Ek Yaptırımlar Uygulama Kararı

Pt, 22/02/2021 - 20:00

AB Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın bitiminde açıklamada bulunan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, toplantıda Rusya'ya yolsuzluk davasından hapis cezasına çarptırılan Rus blog yazarı Aleksey Navalnıy nedeniyle daha fazla yaptırım uygulama kararı aldıklarını belirtti.

Welayet News  - AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in Moskova ziyaretine dikkat çeken Maas, ''Rusya ile ilişkiler gerçekten kötü durumda, bunu anlatmak için başka bir kelime yok'' ifadesini kullandı. Maas, ''Bu nedenle daha fazla yaptırım uygulamaya karar verdik, belli kişileri yaptırım listesine alacağız'' dedi.

Rusya'nın AB'den uzaklaştığını öne süren Borrell, "Navalnıy'ın durumuyla ilgili olarak, kendisinin tutuklanmasından ve cezalandırılmasından sorumlu kişiler dahil olmak üzere Rusya'ya karşı kısıtlayıcı tedbir uygulamak konusunda siyasi karar aldık." dedi.

Sputnikin verdiği haberde Borrell, bu kısıtlayıcı tedbirler için AB'nin Aralık 2020'de başlattığı Küresel İnsan Hakları Yaptırım Rejimi'ni ilk kez devreye soktuklarını açıkladı.

Yaptırımların hazırlanması için bugün itibarıyla sürecin başladığını kaydeden Borrell, somut tekliflerin yapıldığını, tedbirlerin bir hafta içinde hazır olmasını beklediğini bildirdi.

Tags: 


Yeni yorum ekle