İran Korona Aşısının Test Sonuçları Aşının %90 Oranında Bağışıklık Sağladığını Doğruladı

Pt, 22/02/2021 - 06:57

İran korona aşısının klinik çalışmalarınıno başkanı, "Şimdiye kadar gönüllüler üzerinde yapılan testlerin ön değerlendirmeleri ve sonuçları, COVİRAN Bereket adlı ilk İran korona aşısının koruma düzeyinin yaklaşık %90 olduğunu gösteriyor." açıklamasında bulundu.

Welayet  News  - Dr.Muhammed Rıza Salihi, IRNA Üniversitesi ve Eğitim muhabirine Cumartesi günü verdiği demeçte şu açıklamada bulundu: "Şimdiye kadar yaklaşık 35 gönüllü üzerinde etkinlik testleri yapıldı ve sonuçlar, bu aşının beklediğimizden daha yüksek bir korumaya sahip olduğunu gösteriyor, ki bu çok umut verici."

Dr.Muhammed Rıza Salihi, açıklamalarına şöyle devam etti: "İlk sonuçlar, aşının ikinci dozunu alan kişilerin yaklaşık % 90'ının testlerinde iki hafta sonra bağışıklık kanıtı gösterdi."

Salihi, "Bu konunun daha hassas tespiti için daha detaylı bir istatistiksel çalışma gerektiriyor. Ancak ön sonuçlar, İran korona aşısının yaklaşık % 90 oranında güvenliğe sahip olduğunu gösteriyor." dedi.

İran korona aşısının klinik çalışmalarının başkanı şöyle devam etti: "İran korona aşısının insan testinin ilk aşamasında 56 gönüllüye ikinci doz enjeksiyonu tamamlandı."

Dr.Muhammed Rıza Salihi, İran korona aşısının insan testinin ikinci aşamasının Mart ayı sonunda başlayacağını duyurdu.

Tahran Tıp Bilimleri Üniversitesi öğretim üyesi de olan Salihi, ikinci aşamanın büyük olasılıkla Mayıs ayı sonuna kadar süreceğini belirterek, "İkinci ve üçüncü aşamaların birleşmesi muhtemeldir. Bu aşamanın ortasında, Gıda ve İlaç İdaresine bir ilk rapor sunulabilir." dedi.



Yeni yorum ekle