Siyonist Rejim Aşıların Filistin'e Girmesini Engelliyor

Çar, 17/02/2021 - 08:12

Hamas ve Filistin İslami Cihad Hareketi, Siyonist rejimin korona aşısının Gazze Şeridi'ne girmesini engellemesini şiddetle kınadılar.

Welayet News  - Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Fevzi Berhum, Gazze'ye korona aşısının girmesinin engellenmesini insanlığa karşı bir suç olarak nitelendirdi ve uluslararası toplumun Gazze halkı için korona aşısını garanti altına alması gerektiğini söyledi. 

Filistin İslami Cihad hareketi siyasi bürosu üyesi Yusuf el-Hüseyin de, "Elbette, Filistin halkı ve aktif hareketler, siyonist rejimin korona aşısının Gazze'ye sokulmasının önlenmesindeki suçları karşısında sessiz kalmayacaktır." dedi. 

Filistin Yönetimi sözcüsü İbrahim Melhem de, dün düzenlediği basın toplantısında ırkçı İsrail rejiminin korona aşısının Gazze'ye gönderilmesini engellemesini keyfi bir eylem ve uluslararası hukuk ihlali olduğunu söyledi. 

Melhem, uluslararası örgütleri, özellikle Dünya Sağlık Örgütü'nü, korona aşısının Gazze Şeridi'ne girmesine izin vermesi için Siyonist rejime baskı yapmaya çağırdı.

Filistin Sağlık Bakanlığı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, 2.000 doz Sputnik V aşısını Gazze Şeridi'ne gönderdiğini ancak ırkçı rejim İsrail'in sevkiyatın Gazze'ye girmesini engellediğini açıkladı.



Yeni yorum ekle